Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Haziran 2021 11:06

Fransız siyasetçi Rousseau'dan çarpıcı itiraf: Fransa'da Müslümanlara ırkçılık var

Fransa'da 2022'deki seçimde Cumhurbaşkanı aday adayı olan Sandrine Rousseau çarpıcı açıklamalar yaptı. "Fransa’da ırkçılık var. Başörtülü biriyle fotoğraf çektiremem" dedi.

Fransız siyasetçi Rousseau'dan çarpıcı itiraf: Fransa'da Müslümanlara ırkçılık var
fransa,,ırkçılık,,müslüman,,dünya,

Fransız siyasetçi Sandrine Rousseau, çarpıcı bir itirafta bulunarak Fransa’da ırkçılık olduğunu söyledi.

Avrupa Ekolojisi-Yeşiller Partisinin 2022'deki seçimde cumhurbaşkanı aday adayı Sandrine Rousseau, bir televizyon programına konuk oldu.

FRANSA'DA IRKÇILIK VAR!

Ülkede dini aidiyetleri ve giyim kuşamları haricinde neredeyse Müslümanlardan bahsetmenin mümkün olmadığını söyleyen Rousseau, Fransa'da ırkçılık olduğunu, başkalarının reddedildiği değerlendirmesinde bulundu.

“Müslümanların da bu toplumda bir yeri olduğunu söyleyebilir miyiz? Onlarında toplumumuzda yeri var diyebilir miyiz? Başörtülü bir kadınla... Arkamdan üç gün 'bak, cumhurbaşkanı adayı Rousseau başörtülü bir kadınla!' diye konuşulmadan başörtülü bir kadınla fotoğraf çektirebilir miyiz?” diye konuşan Rousseau, “Fransa’da ırkçılığın hangi noktasındayız? Ötekileştirmenin neresindeyiz?” diyerek ülkesindeki ırkçılığa dikkat çekti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...