Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Aralık 2018 12:01

Fransız üretimi polis bariyeri

Fransa'da hükümetin akaryakıt fiyatlarına getirdiği zamları protesto eden 'Sarı Yelekliler', başkent Paris ve ülke genelinde şiddetli protestolarına devam ediyor. Polis şiddeti engellemek için ana sokakları dev bariyerlerle araç ve yaya geçişine kapattı.

Fransız üretimi polis bariyeri
fransa,paris,sarı yelekliler,protesto

Fransa'da 3 hafta önce başlayan Sarı Yelekliler gösterilerinin bugün de sürmesi bekleniyor. Sarı Yelekliler tarafından yapılan eylem çağrısı sonrası Fransa hükümeti diken üstüne bindi. Polis geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı.

Gösterilerin dördüncü haftaya girmesine ithafen cumartesi yapılması planlanan eylemler sosyal medyada 'dördüncü perde' olarak adlandırılıyor. 

Genelde polis bariyerleri insan boyunu aşmayacak şekilde olurken Fransa’da kırmızı alarm verildi. Fransız polisi şiddet olaylarının önüne geçmek için çözüm buldu. Polisler sokakları insan boyunu aşan dev bariyerlerle kapattı. Sokaklar zırhlı araçlarla korunmaya başlandı. Kimsenin geçişine izin verilmiyor. 

Önemli noktalar araç ve yaya geçişine kapatılırken başkent Paris’te Eyfell Kulesi, Zafer Takı gibi önemli noktalar da ziyarete kapatıldı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...