Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ağustos 2022 22:20 - Güncelleme : 16 Ağustos 2022 22:51

Deniz aygırı Freya'nın öldürülmesi çevrecileri ayağa kaldırdı

Deniz aygırı Freya'nın Norveç'te insanlar için risk oluşturduğu gerekçesiyle öldürülmesi, çevreciler ve hayvan severleri ayağa kaldırdı. Tepkilerin çığ gibi büyüdüğü ülkede Freya'nın heykelinin dikilmesi için bağış kampanyası başlatıldı.

Deniz aygırı Freya'nın öldürülmesi çevrecileri ayağa kaldırdı
Deniz aygırı,Norveç

Norveç'te deniz aygırı Freya'nın öldürülmesi çevrecileri ayağa kaldırdı. Çevreciler ve Freya'nın hayranları, deniz aygırının durdurulması gerektiği uyarısından sadece üç gün sonra gelen öldürme kararının, acele ve gereksiz olduğunu söyledi.

"KİMSEYE BİR ŞEY YAPMADI"

World News7g sitesinin haberine göre, binden fazla üyesi bulunan "Deniz aygırı Freya – O şimdi nerede?" adlı Facebook sayfası, pazar gününden bu yana üzücü yorumlar ve taziyelerle dolup taştı. Oslo'da çocuk tiyatrosu işleten 62 yaşındaki Trine Tandberg, Freya ile ilgili haberleri yakından takip ettiğini belirterek, "Freya kimseye bir şey yapmadı. Birçoğumuzu kızdıran şey de bu." dedi.

Norveç'te Dünya Doğayı Koruma Vakfı'na bağlı bir deniz biyoloğu olan Fredrik Myhre de "Onu öldürme kararının alınma hızına hayran kaldım." ifadeleriyle tepkisini ortaya koydu. Uzmanlar deniz aygırının hayatının bu şekilde sona ermesine inanamadıklarını dile getirdi.

Deniz memelilerini kurtarma örgütü British Divers Marine Life Rescue Direktörü Bay Jarvis, bu tür vahşi hayvanların insanlara oluşturduğu tehdidi kabul ederken, bunun Freya'yı öldürmek için yeterli bir sebep olmadığını söyledi.

Deniz aygırı Freya'nın öldürülmesi çevrecileri ayağa kaldırdı

DENİZ AYGIRININ HEYKELİNİ DİKMEK İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI

Bu arada Norveç'te deniz aygırının heykelini dikmek amacıyla bağış kampanyası başlatıldı. Çevrimiçi kampanyasını organize edenler, Freya'nın vurulmasının, Norveç'te ve özellikle Oslo'da vahşi hayvanlara yaşam alanı sağlanamadığına dair güçlü olumsuz bir etkiye neden olduğunu belirtti.

Grubun online paylaşımında "Sembol Freya'nın heykelini dikerek, kendimize ve gelecek nesillere, 'ayak altında' olunca doğal hayatı öldürmememiz ya da ortadan kaldırmamamız gerekmediğini ve kaldıramayacağımızı daima hatırlatacağız." ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Alev27 Ekim 2022 15:01

Freya ????

gökhan şener16 Ağustos 2022 22:50

Freya – O şimdi nerede

Sonraki Haber Yükleniyor...