Tgrt Haber
06 Şubat 2015 17:31

Fukuşima'yı yılan robot inceleyecek

Japonya'da 2011 yılında meydana gelen deprem ve tsunaminin ardından, dünyanın en büyük ikinci nükleer felaketine sahne olan Fukuşima Santrali'nde erimiş reaktörlerden birine inceleme yapması için yılan şeklinde bir robotun gönderileceği bildirildi.

Fukuşima'yı yılan robot inceleyecek
fukuşima,

Yüksek radyasyon oranı yüzünden insanların giremediği reaktörlerden birine Hitachi elektronik şirketi tarafından geliştirilen 60 santimetre boyunda, ön kısmında bir tepe lambası bulunan yılan robotun inceleme yapmak üzere gönderileceğini belirtildi. Robot sayesinde reaktörde zarar görmüş odalar hakkında bilgi edinileceği bildirildi. Görevini tamamladıktan sonra, robotun zırhlı bir kutu içerisine konulacağı ve bir daha kullanılmayacağı belirtildi. 2011'deki deprem ve ardından gelen tsunami ile ağır hasar gören santraldeki soğutma sistemi devreden çıkmış ve dört reaktörden üçü erimişti. Depremin ardından oluşan tsunami, Fukuşima santralinde radyoaktif sızıntıya yol açmıştı. Çernobil'den 25 yıl sonra dünyanın en büyük ikinci nükleer felaketi olarak kabul edilen nükleer kaza sonucunda Japonya'daki 50 reaktör geçici olarak kapatılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...