Tgrt Haber
05 May 2021 22:13

G7 ülkeleri Rusya'ya karşı bildiri yayınladı

Rusya’nın uluslararası politikalarını “yasadışı” olarak adlandıran G7 ülkeleri, Rusya’nın “sorumsuz ve istikrarsızlaştırıcı” davranışlarından endişe duyduklarını belirttiler.

G7 ülkeleri Rusya'ya karşı bildiri yayınladı
G7,Rusya,Bildiri

İngiltere’nin Londra şehrinde, G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı için bir araya gelen bakanlar ortak bildiri yayınladı. Bakanlar, Rusya’nın politikalarını “yasadışı” olarak adlandırdı. Rusya’nın sorumsuz ve istikrarsızlaştırıcı” davranışlarından endişe duyulduğu ifade edildi. Gelen tehditlere karşı koymaya yönelik çabaları destekleme sözü verildi.

“DERİN ENDİŞE DUYUYORUZ”

G7 ülkelerinin yayınladığı bildiride, Ukrayna sınırlarında ve yasadışı olarak Kırım'da Rus askeri kuvvetlerinin bulunması, diğer ülkelerin demokratik sistemlerine zarar vermeyi amaçlayan kötü niyetli faaliyetleri ve kötü niyetli siber faaliyetleri nedeniyle Rusya’nın sorumsuz ve istikrarsızlaştırıcı davranış modeline devam etmesinden derin endişe duyuyoruz" ifadelerini yer verildi.

“BECERİLERİMİZİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Bakanlar, Uluslararası düzeni tehdit eden Rus davranışını ele almak ve caydırmak için becerilerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

TOPLANTIYA KATILAN 2 BAKANIN TESTİ POZİTİF ÇIKTI

G7 Ülkeleri Dışişleri Bakanlığı Toplantısı’na katılan Hindistanlı Bakanlardan 2’sinin koronavirüs testi pozitif çıktığı ve bakanların karantinaya alındığı belirtildi. G7 ülkesi olmamasına rağmen Hindistanlı Bakanlar toplantıya davet edilmişti. Bakanların çevrimiçi katılacağı belirtilmişti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Hükümet olarak elimizden geldiğince birçok işi sürdürmeye çalışmalıyız. Hindistan ve G7 ortaklarımızla bu doğrultuda önemli bir ilişkimiz var" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...