Tgrt Haber
04 Ocak 2015 22:06

Gabban, 'Selahaddin kentinin kurtarılmasına az kaldı'

Irak İçişleri Bakanı Gabban, IŞİD'in 100 militanını idam ettiğini ve bir kaç günde Selahaddin kentinin kurtarılacağını ileri sürdü.

Gabban, 'Selahaddin kentinin kurtarılmasına az kaldı'
Irak İçişleri Bakanı Gabban, ışid, ırak,

Irak İçişleri Bakanı Muhammet Salim el-Gabban, terör örgütü IŞİD'de manevi kırılma ve çöküş yaşandığını belirterek, örgütün 100 militanını idam ettiği iddiasında bulundu.  İçişleri Bakanlığı resmi internet sitesinde açıklamasına yer verilen Bakan Gabban, bağlılıklarından şüphe duyulan militanların örgüt içinde infaz edildiğini belirtti. Gabban, "100 kişinin idam edilmesi IŞİD'de manevi kırılma ve çöküş yaşandığının göstergesidir" dedi.
Irak güvenlik güçleri ve savaşan gönüllülerin elde ettiği başarının takdire şayan olduğunu vurgulayan Gabban, büyük bir fedakarlıkla militanlarla çatışan gönüllü askerlerin azmiyle tüm ülke topraklarının IŞİD'den geri alınacağını aktardı.
SELAHADDİN İLİ KURTARILACAK
Gabban, büyük bölümü IŞİD terör örgütünün elinde bulunan Selahaddin ilinin önümüzdeki birkaç gün içerisinde kurtarılacağını bildirerek, kentin geri alınmasının Musul'un da geniş bir operasyonla kurtarılacağına vesile olacağını vurguladı. Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesiyle terör örgütü ile güvenlik güçleri arasında başlayan çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçaklar da bir süredir Irak ordusuna destek vermek amacıyla IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...