Tgrt Haber
17 Kasım 2021 08:51

Gana'da yeni salgın: 22 çocuk hayatını kaybetti

Gana'nın kuzeyinde koronavirüsün yanı sıra sarıhumma salgını baş gösterdi. Ülkede sarıhumma yüzünden 22 çocuk hayatını kaybetti.

Gana'da yeni salgın: 22 çocuk hayatını kaybetti
gana,sarıhumma,salgın,hastalık,afrika

Batı Afrika ülkelerinden Gana'nın kuzeyinde sarıhumma salgını nedeniyle yüzlerce kişi hastalandı, 22 çocuk ise hayatını kaybetti. Gana SAğlık Hizmetleri (GHS) Halk Sağlığı Direktörü Dr. Franklin Asiedu Bekoe açıklamasında, Savannah'da sarıhummanın artmaya devam ettiğini bildirdi.

Dr. Bekoe, bölgede son bir ayda 400'den fazla sarıhumma vakasının bulunduğunu, salgından hayatını kaybeden çocuk sayısının ise 22 olduğunu söyledi. Hükümetin salgının görülen bölgelere tıbbi yardımları sevk ettiğini belirten Aiedu-Bekoe, halkı, hijyen ve çevre temizliği konusunda uyardı.

Gana'da yeni salgın: 22 çocuk hayatını kaybetti

Hastalığın belirtileri arasında yüksek ateş, baş ve kas ağrısı, mide bulantısı, halsizlik ve gözlerde sarılık görülüyor.

Hükümet, başladığı 12 Eylül 2017'den bu yana salgınla mücadele ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...