Tgrt Haber
09 Aralık 2021 06:31

Astana görüşmelerinde 17’nci tur: Garantör ülkeler Suriye için toplanıyor

Türkiye, Rusya ve İran garantörlüğünde 2017’de Suriye krizine çözüm bulunması amacıyla başlatılan Astana Görüşmelerinin 17. görüşmesi 21-22 Aralık’ta Kazakistan’da yapılacak

Astana görüşmelerinde 17’nci tur: Garantör ülkeler Suriye için toplanıyor
astana görüşmeleri,,suriye krizi,

Suriye krizine çözüm bulunması amacıyla Türkiye, Rusya ve İran garantörlüğünde 2017’de başlayan Astana görüşmelerinde 17’nci tur 23 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Nur Sultan’da yapılacak toplantıda Suriye rejimi ve muhalefetinin yanı sıra Türkiye, İran ve Rusya’dan heyetler de bir araya gelecek.

FIRAT’IN DOĞUSU VE İDLİB DE GÜNDEMDE

Garantör ülkeler, başta İdlib’deki son durum, Fırat’ın doğusundaki gelişmeler, Cenevre’deki Anayasa Komitesinin çalışmaları ile rejim ve muhalefet tarafından alıkonulan kişilerin serbest bırakılması konularını ele alacak. Toplantıda ayrıca Türkiye, Lübnan ve Ürdün’de sayıları 10 milyona yaklaşan sığınmacıların durumu görüşülecek. Bunun yanı sıra mültecilerin geri dönüşü ve Suriye rejim ile muhalefeti arasında güven artırıcı tedbirler de masaya yatırılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...