Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Temmuz 2014 08:42

Gazze Şeridi'ne yeni 60'dan fazla füze ve bomba atıldı

İsrail savaş uçakları ve deniz kuvvetlerinin, Gazze Şeridi'ne yönelik yeni 60'dan fazla füze, bomba attığı ve 46 kişinin yaralandığı bildirildi,

Gazze Şeridi'ne yeni 60'dan fazla füze ve bomba atıldı
israil, savaş uçakları, gazze, hava saldırısı,

İsrail savaş uçakları ve deniz kuvvetlerinin, Gazze Şeridi'ne yönelik yeni 60'dan fazla füze ve bomba attığı bildirildi. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in bu sabah Gazze'nin değişik bölgelerine yönelik havadan ve denizden başlattığı saldırılarda ilk belirlemelere göre 46 kişinin yaralandığını söyledi. Görgü tanıkları,  İsrail savaş uçaklarınınGazze Şeridi'nin kenar mahalle ve orta kesimdeki meskun mahalleri bombaladığını ifade etti.
İsrail askerleri göstericilere gerçek mermi kullandı
Bu gece geç saatlerde, Ramallah'ta İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarını protesto eden Filistinli gruplara İsrail askerlerinin müdahalesi sonucunda çatışma çıktı. İsrail askerlerinin protestoculara gerçek mermilerle müdahale etmesi sonucu 10 Filistinli yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.
 Fetih Hareketi'nden İsrail'e kınama
Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyesi Hasan Ahmed, Gazze'de yaptığı açıklamada, İsrail'in "savaş suçu" işlediğini öne sürerek askeri operasyonu kınadı. Gazze Şeridi'ne yönelik başlatılan askeri operasyonun derhal durdurulması ve İsrail'in uluslararası yasalara uyması gerektiği belirtilen açıklamada, "İsrail, Filistin halkına sistematik olarak soykırım yapmaktadır. Bu kanlı saldırlar derhal durdurulmalı ve uluslararası yasalara uyulmalıdır" ifadeleri kullanıldı. Ahmed, uluslararası toplumu da eleştirerek Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde meydana gelen şiddet olaylarını görmemezlikten gelmekle itham etti.
50 ev tamamen yıkıldı
İsrail'in pazartesi gününden itibaren Gazze'ye yönelik başlattığı operasyonlarda şimdiye kadar 50 evin tamamen yıkıldığı bildirildi. Filistin uzlaşı hükümeti Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine, İsrail'in Gazze’ye yönelik başlattığı askeri operasyonlar sonucunda 50 evin kullanılamaz hale geldiğini, bin 700 konutun ise hasarlı olduğunu belirtti. Öte yandan, Gazze Şeridi'ne yönelik bu sabah İsrail askerleri tarafından başlatılan operasyonda Şeyh Ridvan Mahallesinde bulunan 4 evin daha isabet aldığı ve evlerin ağır hasarlı olduğu bildirildi.
İsrail hücum botlarının sahilden Gazze'nin değişik bölgelerine 20 top ateşi yaptığı kaydedildi. Filistin makamlarından, olayda ölü ve yaralı olup olmadığına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.
Füzeyle Nivatim Askeri Havaalanı vuruldu
Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'den 70 kilometre uzaklıktaki Nivatim Askeri Havaalanı'nın ilk kez "M75"  füzeleriyle vurulduğu belirtildi. İsrail'in pazartesinden itibaren devam ettirdiği operasyonlarda bir günde 24 kişi hayatını kaybetti ve 204 kişi yaralandı.
38 İsraili yaralandı
İsrail Davud Yıldızı Acil Yardım Teşkilatı'nın yaptığı açıklamada, Gazze'den atılan füzeler sebebiyle 38 İsrailli yaralandığı kaydedildi. Kudüs'ün güney ve orta kesimlerine düşen füzelerden seken şarapnel parçalarından 6 kişi, panik nedeniyle ise 32 İsraillinin hafif yaralandığı ve hastanelere nakil edildikleri belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...