Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Eylül 2016 03:41

Gazze yolundaki 'Özgürlük Filosu'na koruma çağrısı

Filistinli kadın milletvekilleri Gazze'ye doğru yola çıkan ve sadece kadınlardan oluşan Zaytouna (Zeytin) ve Amal (Umut) adlı gemilere uluslararası koruma sağlanması çağrısında bulundu.

Gazze yolundaki 'Özgürlük Filosu'na koruma çağrısı
Gazze, filistin,

Filistinli kadın milletvekilleri, İspanya'dan Gazze Şeridi'ne doğru yola çıkan ve bu kez sadece kadınlardan oluşan Zaytouna (Zeytin) ve Amal (Umut) adlı gemilere uluslararası koruma ve destek sağlanması çağrısında bulundu.

Hamas hareketine mensup bir grup kadın milletvekili tarafından yayımlanan ortak açıklamada, Gazze ablukasını delmek amacıyla yola çıkan, 4. Özgürlük Filosuna bağlı Zaytouna ve Amal gemilerine uluslararası koruma sağlanması ve gerek medya alanında gerekse hukuki çerçevede desteklenmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, İsrail'in tüm uluslararası yasa ve normlara aykırı davrandığına ve her türlü hakkı çiğnediğine dikkat çekilerek, uluslararası toplumdan "İsrail korsanlığına" karşı gemilere tam koruma sağlaması talep edildi.

Kadınlardan oluşan filodaki iki gemiden Zaytouna, cuma günü Gazze öncesi son durağı olan İtalya'nın Sicilya adasındaki Messina kentine ulaşmıştı. Filonun ikinci gemisi Amal'ın (Umut) ise teknik sorunlar nedeniyle Barcelona'ya döndüğü belirtilmişti.

Türkiye, Kanada, Meksika, İspanya, Norveç, ABD ve Avustralya gibi dünyanın farklı yerlerinden sivil toplum kuruluşlarının desteğini alarak hareket eden Özgürlük Filosu Koalisyonu, önceki girişimlerinde kendilerini engelleyen İsrail askerlerini bu kez "kadınların gücüyle" aşarak, Gazze'ye ulaşmayı hedefliyor.

Filoda Türkiye'den Mavi Marmara şehidi Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu'nun da aralarında bulunduğu 14 milletten 15 kadın bulunuyor.

Filodaki gemilerin ekim ayının ilk haftasında Gazze'ye ulaşmaları öngörülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...