Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Temmuz 2014 17:32

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 1000'e yaklaştı

Gazze'de geçici ateşkesin ardından enkaz altından çıkarılan 85 cesetle beraber hayatını kaybeden Filistinli sayısı 975'e ulaştı.

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 1000'e yaklaştı
gazze ölü sayısı, israil gazze ateşkes, gazze toplam ölü sayısı, gaze hayatını kaybedenlerin sayısı, gazze yaralı sayısı,

Gazze'de 12 saatlik geçici ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından enkazdan 85 ceset çıkarıldığı bildirildi. Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sivil savunma ekipleri İsrail'in şiddetli topçu ateşine maruz kalan sınır bölgelerinde enkaz altındaki 85 cesedi çıkardı" dedi. Çıkarılan cesetlerle İsrail'in Gazze Şeridi'ne hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 985'e yükseldiğini söyleyen Kudra, sağlık ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü ve sayının artmasından endişe ettiklerini belirtti. İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında abluka altındaki Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. Filistinli direniş grupları ve İsrail, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un 12 saatlik ateşkes talebini kabul etmiş, geçici ateşkes sabah 08.00'de yürürlüğe girmişti.
Gazze'ye yönelik yardım kampanyaları
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına fiili tepkiler çerçevesinde Kuveyt Kızılay Derneği, Gazze'deki 3 bin aileyi kapsayan gıda ve giyecek yardımına başladığını duyururdu. Dernek,  İsrail saldırılarından zarar görenGazze halkına yardımların dağıtılmasına başlandığını ve Gazze'nin her bölgesine ulaşıncaya kadar dağıtım işleminin devam edeceğini söyledi. Öte yandan bir grup Ürdünlü milletvekili tıbbi yardım ulaştırmak amacıyla Gazze'ye geldi.
Dünya genelindeki Filistin yanlısı gösteriler
İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin bir çok ilinde Gazze ile dayanışma gösterileri ve yürüyüşleri düzenlendi. Dünya Kudüs Günü'nde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınamak ve Filistin'e destek vermek için  pek çok ülkede protesto gösterisi düzenlendi. Gazzelilerle dayanışma içinde olduklarını ifade etmek üzere, Afganistan, Mısır, Yemen, Ürdün, İran, Suriye'nin yanı sıra Macaristan, Atina, İskeçe, Hollanda, Almanya, İsveç, Belçika, Azerbeycan, İngiltere, Avustralya, ABD'de gösteriler düzenlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...