Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ağustos 2014 09:42

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 1458'e yükseldi

İsrail'in, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 4'ü çocuk 14 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı. Saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana ölenlerin sayısı 1458'e yükseldi

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 1458'e yükseldi
gazze israil, israil saldırısı, ölenlerin sayısı, gazze'de son durum

İsrail'in, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 4'ü çocuk 14 kişinin yaşamını yitirdiği, 25 kişinin yaralandığı bildirildi. Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde El-Fera ailesine ait bir evi hedef aldığı saldırısında aynı aileden 4'ü çocuk 8 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı" dedi. Kudra, Han Yunus'ta Filistinli bir grubu hedef alan bir diğer saldırıda ise 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 15 kişinin yaralandığını kaydetti.
İsrail'in Gazze'de katliam yaptığı ailelerin sayısının 72'ye çıktığına dikkati çeken Kudra, son ölüm vakalarıyla 7 Temmuz'da başlayan saldırılarda ölenlerin sayısının bin 458'e yükseldiğini, 8 bin 375 kişinin yaralandığını belirtti. İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti.
Sağlık ekipleri de İsrail'in hedefinde
İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de 7 Temmuz'dan bu yana 15 sağlık personeli ve 7 sivil savunma çalışanının hayatını kaybettiği bildirildi.
 Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gazze'ye düzenlenen saldırılarda Sağlık Bakanlığı personeli 15 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Sivil savunma ve kurtarma ekiplerinden ise 7 kişi görevi sırasında yaşamını yitirdi, 21'i yaralandı" dedi.
Operasyonlar ve Acil Durum Departmanı Müdür Yardımcısı Albay Muhammed el-Attar da İsrail ordusunu, sivil savunma ekipleri ve sağlık personelini görevi başındayken kasten hedef almakla suçladı.
Attar, İsrail saldırılarında Han Yunus kentinin Absan ve el-Karara beldelerinde Sivil Savunma Birimi'ne ait 2 merkezin ve sınır bölgelerinde sivil savunma araçlarının hedef alındığını söyledi.
İsrail ordusunun birçok kez Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'nde de enkaz kaldırma çalışmaları sırasında sivil savunma personelini hedef aldığına dikkati çeken Attar, "insani" bir görev yaptıklarını ve saldırılara rağmen imkan nispetinde ilk yardım ve kurtarma hizmetlerini devam ettireceklerini bildirdi.
Attar, "Savaş ve barış zamanlarında insani görev yapan bu ekipler, uluslararası hukuka göre koruma altındadır. İsrail ordusunun bunları hedef alması, uluslararası kanunlara aykırıdır ve savaş suçudur" diye konuştu.
Hamas: Netanyahu halkıyla kumar oynuyor
Hamas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, kendi makamını korumak için halkını ve ordusunu bilinmeze doğru sürüklediğini savundu. Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yaptığı yazılı açıklamada, "Netanyahu halkıyla kumar oynuyor. Halkını ve ordusunu makamını korumak için bilinmeze doğru sürüklüyor" dedi. Berhum ayrıca Netanyahu'nun, bölgesel ve uluslararası destekçileri tarafından aldatıldığını, kaybedilmiş ve iyi hesaplanmamış bir savaşa sokulduğunu öne sürdü.
4 İsrailli asker yaralandı
İsrail'in güneyine roket düşmesi sonucu 4 İsraillinin yaralandığı bildirildi. İsrail'in gayriresmi ilk yardım kuruluşu Kızıl Davut Yıldızı Kurumu'nun, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, ülkenin güneyindeki Kiryat Gat kentinde bir araca roket isabet etmesi sonucu 3 İsraillinin yaralandığı belirtildi.
Polis sözcüsü Micky Rosenfeld de Kiryat Gat'a atılan roketlerden birinin boş araziye düştüğünü, birinin ise bir binaya isabet ettiğini, olayda 1 kişinin yaralandığını, bazı araçların zarar gördüğünü ifade etti. Öte yandan, İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Tel Aviv'de uyarı sirenlerinin çaldığını kaydetti. Roket saldırılarının nereden düzenlendiğine dair ise bilgi verilmedi.
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze topraklarında 2 İsrail askerinin keskin nişancılar tarafından vurulduğunu açıkladı.
Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, Gazze kentinin doğusunda 2 İsrail askerinin keskin nişancılar tarafından öldürüldüğü belirtildi. Bu arada İsrail basınında da Şucaiyye Mahallesi'nde 2 askerin keskin nişancılar tarafından öldürüldüğü haberi yer aldı. İsrail ordusundan konuya ilişkin açıklama yapılmadı.
Kassam Tugayları daha önce 110 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıklamış, buna  karşılık İsrail makamları, 56 asker ve 3 vatandaşının öldürüldüğünü bildirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...