Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ağustos 2014 14:04

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 1959'a yükseldi

İsrail Ordusu'nun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının bin 959'a yükseldiği bildirildi.

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 1959'a yükseldi
gazze,israil,saldırı,ölenlerin sayısı

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık ekiplerinin enkaz altında bir cesede ulaştığını, daha önce saldırılarda yaralanan bazı kişilerin de yaşamlarını yitirmesi sonucu, ölenlerinin sayısının bin 959'a yükseldiğini, şimdiye kadar da 10 bin 199 kişinin yaralandığını tespit ettiklerini ifade etti.Kudra, hayatını kaybedenlerden 470'inin çocuk, 343'ünün kadın, 88'i yaşlı olduğunu aktardı.İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti.Gazze'deki saldırılarda ölenlerin yanı sıra bu dönemde İsrail güvenlik güçlerinin Filistinlilerin Kudüs ve Batı Şeria'daki gösterilerine müdahalesi ve bu bölgelerde Filistinlilere ait bir çok ev ve iş yerine düzenlediği baskınlarda çıkan olaylarda, şimdiye kadar 34 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti. Filistinli gruplar ile İsrail arasında geçen haftadan bu yana geçici ateşkes kararı alınmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...