Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ağustos 2014 17:01

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 100'e yükseldi

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 100'e, yaralıların sayısı da 10 bin 597'e ulaştı.

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 100'e yükseldi
israil,gazze,saldırı,

İsrail'in, Gazze'de bir eve düzenlediği hava saldırısı sonucu 1 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail'in, Gazze'nin Deyr el-Belah bölgesindeki bir eve düzenlediği hava saldırısı sonucu 8 yaşındaki Hüseyin Ahmed, öğle saatlerinde tarım alanlarına düzenlediği bir başka hava saldırısında da Muhammed el-Acele (64) isimli bir Filistinli hayatını kabetti" dedi.
Sabah saatlerinden bu yana İsrail'in saldırılarında 5'i aynı aileden 8 sivilin öldüğünü kaydeden Kudra, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 564'ü çocuk, 256'sı kadın ve 99'u yaşlı 2 bin 100 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 bin 189'u çocuk, bin 994'ü kadın, 388'i yaşlı olmak üzere 10 bin 597 kişinin de yaralandığını ifade etti.İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da gerçekleştirilen müzakerelerde kalıcı ateşkes sağlanamamış, roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu, Gazze'yi yeniden bombalamaya başlamıştı.
Hamas'tan Ben Gurion'a füze saldırısı
Bu arada, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Ben Gurion Uluslararası Havaalanı'na yerli üretim M75 tipi 2 füze fırlattığını açıkladı.
"Gazze'den İsrail'e 41 roket atıldı" iddiasıÖte yandan, İsrail, gece yarısından bu yana Gazze'den topraklarına 41 roket atıldığını açıkladı.İsrail ordusunun resmi Twitter sayfasından yapılan açıklamada, "Gece yarısından bu yana İsrail'e 41 roket atıldı" denildi.Söz konusu roketlerin nerelere düştüğüne ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada, ateşkesin bozulduğu günden bu yana İsrail'e 525 roket atıldığı ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...