Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ağustos 2014 15:25

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 126'ya yükseldi

İsrail ordusunun, Gazze'nin Beyt Lahiye beldesine düzenlediği saldırıda 3 yaşındaki çocuk ile annesinin hayatını kaybetmesiyle, ölenlerin sayısı 2 bin 126'ya yükseldi.

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 126'ya yükseldi
israil,gazze,saldırı,ölenler,

İsrail ordusunun, Gazze'de düzenlediği saldırılarda 3 kişi yaşamını yitirdi, 4 Filistinli yaralandı.Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusu Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiye beldesine düzenlediği saldırıda 3 yaşındaki bir çocuk ile annesinin hayatını kaybettiği belirtildi. Cebaliye Mülteci Kampı’nın doğusundaki bir evin hedef alındığı saldırıda da 1 Filistinlinin öldüğünü aktaran Kudra, Gazze’nin güneyinde bir aracın vurulduğu olayda ise aralarında 2 çocuğun bulunduğu 4 Filistinlinin yaralandığını kaydetti. Yaralı çocukların durumunun ağır olduğunu ifade eden Kudra, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 126'ya yükseldiğini bildirdi.
İsrail hedeflerine havan topu saldırısı
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile İslami Cihad'a bağlı Kudüs Seriyyeleri’nin, Erez Sınır Kapısı çevresindeki İsrail hedeflerine havan topu saldırısı düzenlediği duyuruldu.
Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri adına yapılan açıklamada, ortak düzenlenen bir operasyonla, Erez Sınır Kapısı çevresindeki bir hedef ve İsrail askerlerine ait bir karargahın 30 havan topuyla vurulduğu belirtildi.İsrail ordusundan konuya ilişkin henüz herhangi açıklama yapılmazken, İsrail basını sabah saatlerinden itibaren Gazze Şeridi'nin sınırındaki bölgelerde "siren seslerinin kesilmediği"ni yazdı.Öte yandan Kassam Tugayları tarafından gün içinde yayınlanan açıklamalarda, Bi’rus-Seba kentine "Grad tipi" füze atıldığı, Gazze Şeridi çevresindeki bazı bölgelere de 41 havan topu atıldığı kaydedildi. Kudüs Seriyyeleri ise Aşkelon (Askalan) kentine "Grad tipi" füze fırlattığını duyurdu.İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir aydan fazla süren saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakereler neticesinde geçici ateşkes kararı alınmıştı. İsrail, 19 Ağustos'ta Gazze’den roket atıldığını iddia ederek, yeniden saldırmaya başlamış, Hamas ise İsrail'in söz konusu iddialarını yalanlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...