Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ağustos 2014 09:13

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 95'e yükseldi

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 2 bin 95'e yükseldi.

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 95'e yükseldi
gazee,israil,ölenlerin sayısı,bilanço,saldırı,

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, aynı aileden 3 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin yaralandığı bildirildi.Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin ez-Zevayide beldesinde Ebu Dahrac ailesinin evini hedef aldığı saldırıda, 2'si kadın 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 3 kişinin yaralandığını belirtti.
Kudra, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 561'i çocuk, 258'i kadın ve 98'i yaşlı 2 bin 95 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 bin 189'u çocuk, bin 994'ü kadın, 388'i yaşlı olmak üzere 10 bin 500'den fazla kişinin yaralandığını söyledi.İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da gerçekleştirilen müzakerelerde kalıcı ateşkes sağlanamamış, roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu yeniden Gazze'yi bombalamaya başlamıştı. Öte yandan İsrail'in bu sabah Gazze'nin güneyindeki bir evi hedef aldığı hava saldırısında 7 Filistinli yaralandı.İsrail savaş uçakları, sabah saatlerinde Gazze'nin güneyinde yer alan Ez-Zeytun Mahallesi'ndeki bir evi hedef aldı. Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü  Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıda 2'si kadın aynı aileden 3 kişi olmak üzere 7 kişi yaralandı. Hedef alınan ev tamamen yıkılırken çevre binalarda hasar meydana geldi.
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da gerçekleştirilen müzakerelerde kalıcı ateşkes sağlanamamış, roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu Gazze'yi yeniden bombalamaya başlamıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...