Tgrt Haber
25 Temmuz 2014 19:21

Gazze'de korku dolu bekleyiş sürüyor

Gazze'de okullara sığınan aileler dünkü saldırının ardından korku ve endişe içinde bekleyişlerini sürdürüyor.

Gazze'de korku dolu bekleyiş sürüyor
gazze, israil saldırısı, BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu, okullara sığınan aileler, Ortadoğu haberleri, Ortadoğu,

İsrail saldırıları nedeniyle evlerini terk ederek okullara sığınmak zorunda kalan Gazzeliler, dün, içinde kadın ve çocukların da bulunduğu Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) ait bir okulun vurulmasının ardından korku ve endişe içinde bekleyişlerini sürdürüyor.

Adeta bir mülteci kampına dönüşen sığındıkları okulda AA muhabirine konuşan Filistinliler yaşadıkları korku ve endişeyi anlattı.

İsrail saldırılarından kaçtığını ifade eden Cemile Ebu Umşe (49) "İsrail'in bombalarından kurtulmak için evlerimizi terk etmek zorunda kaldık. Ancak bombalardan kurtulmak için evleri terk etmek yeterli değil. İsrail'in dünküne benzer bir katliama girşimesinden korkuyorum. Dün UNRWA'ya ait bir okul vuruldu. Bu, İsrail'in kayıtsızlığının ve hukuk tanımazlığının açık bir delili" dedi.

Söz konusu okulda hiçbir direnişçi veya roket olmadığına işaret eden Ebu Umşe, okuldakilerin İsrail saldırıları nedeniyle evlerinden kaçan sivilller olduğunu söyledi.

Ebu Umşe, "Uluslararası toplum gidecek başka bir yeri olmayan ailelerin sığındığı ve tek güvenli yer olarak gördüğü okulları korumalı" dedi.

İmad el-Ömeri (30) isimli bir diğer Filistinli de "İsrail uçaklarının sığındıkları okulu bombalamasından ve dünküne benzer bir katliamın tekrarından korktuklarını ifade etti.

Ömeri ,"Endişe içinde oturmak dışında yapabileceğimiz başka bir şey yok. İsrail'in sığındığımız bu okulu da vurmasından korkuyoruz" şeklinde konuştu.

Dünkü saldırıyı "savaş suçu" şeklinde nitelendiren Ömeri, " İsrail, uluslararası toplumun sesssiz kalmasının mümkün olmadığı bir savaş suçu işlendi" diyerek sözlerine son verdi.

Gazze'de UNRWA'ya ait okullar İsrail saldırıları nedeniyle evlerini terk eden Filistinlilerin sığınma merkezlerine dönüşmüş durumda. Filistinli kaynaklara göre, Gazze'nin kuzey ve doğusunda yaşayan 150 bin kişi saldırılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı.

İsrail'in, dün, Beyt Hanun'da bulunan UNRWA'ya bağlı bir okula düzenlediği saldırıda 15 kişinin hayatını kaybettiği 200 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...