Tgrt Haber
15 Temmuz 2014 08:58

Gazze'de ölenlerin sayısı 187'ye yükseldi

İsrail'in, bir haftadır Gazze'deki sivil yerleşim alanlarına düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 187'ye yükseldiği, bin 390 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'de ölenlerin sayısı 187'ye yükseldi
israil, gazze, filistin israil,

AA muhabirinin Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin güneyinde bulunan Han Yunus kentindeki bir eve düzenlediği saldırıda 3 Filistinli hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Bu saldırıyla, yıllardır İsrail'in kuşatması altında tutulan Gazze'de son bir haftada yaşamını yitirenlerin sayısının 187'ye, yaralıların ise bin 390'a yükseldiği belirtildi.
Öte yandan, Gazze'den İsrail'e atılan füzeler nedeniyle çoğu panik sonucu 211 İsraillinin yaralandığı belirtildi.
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...