Tgrt Haber
16 Temmuz 2014 08:53

Gazze'de ölenlerin sayısı 203'e yükseldi

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 203'e yükseldi.

Gazze'de ölenlerin sayısı 203'e yükseldi

İsrail'in, yıllardır kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 203'e yükseldiği bildirildi. Gazze'de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bir binaya düzenlediği hava saldırısında 1 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, binanın yıkıldığını söyledi.

-İki gazeteci yaralandı- 

İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin batısında yerel yayın yapan bir radyo istasyonuna yönelik hava saldırısında 2 gazetecinin yaralandığını da kaydeden Kudra, 7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 203'e, yaralananların ise bin 522'ye yükseldiğini ifade etti. 

Kudra, hayatını kaybedenlerden 39'unun çocuk, 17'sinin ise kadın olduğunu dile getirdi.

İsrail ordusu, dün Gazze’ye yönelik saldırılarını askıya aldığı bildirmiş, ancak daha sonra Hamas’a yönelik yeni askeri operasyon başlattığını açıklamıştı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye operasyon başlattığını duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...