Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Temmuz 2014 08:46

Gazze'de ölenlerin sayısı 81'e yükseldi

İsrail savaş uçaklarının Pazartesi gününden bu yana Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin sayısının 81'e yükseldiği bildirildi

Gazze'de ölenlerin sayısı 81'e yükseldi
israil, gazze, ölü sayısı

Gazze'deki görevi fiilen devam eden eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail savaş uçaklarının bombardımanında 3 kişinin daha yaşamını yitirdiğini belirtti. Kudra, son saldırılarla dört günden bu yana ölenlerin sayısının 81'e yükseldiğini, 537 kişinin yaralandığını ifade etti.
23 saatte 322 hava saldırısı
İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, "Ordu gece yarısından bu yana 54 hedefe saldırı gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde de Gazze'nin kuzeyindeki İslami Cihad Hareketi'ne ait füze imalatında çalışan 3 kişi hedef alındı. Son 23 saatte, 322 hava saldırısı düzenlendi" ifadelerini kullandı. İsrail ordusu, Gazze'den Tel Aviv'e atılan 7 füzenin  "Demir Kubbe" savunma sistemi tarafından havada imha edildiğini belirtti. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'den Tel Aviv kentine "M75" tipi füze fırlattıklarını duyurdu. Açıklamada, Kassam Tugayları'nın İsrail'in Han Yunus'un doğusundaki askeri üssüne de 5 "Grad" tipi füzeyle saldırı düzenlediği kaydedildi.
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve diri diri yakılarak öldürülmüştü. Olayların tırmanmasıyla İsrail, Pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...