Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Temmuz 2014 09:36

Gazze'de ölenlerin sayısı 98'e yükseldi

İsrail savaş uçaklarının Pazartesi gününden bu yana Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin sayısının 98'e yükseldiği bildirildi.

Gazze'de ölenlerin sayısı 98'e yükseldi
gazze, israil savaş uçakları, ölenlerin sayısı

İsrail'in, Gazze'nin güneyinde bulunan Refah kentindeki iki eve düzenlediği hava saldırılarında 6 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin yaralandığı bildirildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in, Refah kentinde iki eve düzenlediği hava saldırılarında 5'i aynı aileden 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin yaralandığını söyledi. Görgü tanıkları da İsrail savaş uçaklarının, Refah kentinde Gannam ailesine ait 4 katlı binaya saldırı düzenlediğini ifade etti. Böylece İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin çeşitli bölgelerine hafta başından beri düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 98'e, yaralananların sayısı 594'e yükseldi.
23 saatte 322 hava saldırısı

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, "Ordu gece yarısından bu yana 54 hedefe saldırı gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde de Gazze'nin kuzeyindeki İslami Cihad Hareketi'ne ait füze imalatında çalışan 3 kişi hedef alındı. Son 23 saatte, 322 hava saldırısı düzenlendi" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu, Gazze'den Tel Aviv'e atılan 7 füzenin  "Demir Kubbe" savunma sistemi tarafından havada imha edildiğini belirtti.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'den Tel Aviv kentine "M75" tipi füze fırlattıklarını duyurdu.

Açıklamada, Kassam Tugayları'nın İsrail'in Han Yunus'un doğusundaki askeri üssüne de 5 "Grad" tipi füzeyle saldırı düzenlediği kaydedildi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve diri diri yakılarak öldürülmüştü. Olayların tırmanmasıyla İsrail, Pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

Batı Şeria'da çatışma

Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto eden Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan çatışmalarda 9 kişinin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, başta Kudüs, Ramallah ve Beytüllahim olmak üzere farklı bölgelerde saldırıları protesto eden Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çatışma çıktı. İsrail askerlerinin göz yaşartıcı gaz bombası kullanıp ateş açması sonucu 9 kişi yaralandı, onlarca kişi gazdan etkilendi.

Bu arada, Tulkerm ve Cenin kentlerinde İsrail askerleri ile temas noktalarına ulaşmaya çalışan ve onları engellemek isteyen Filistin yönetimine bağlı güvenlik güçleri arasında da çatışmalar çıktığı belirtildi.

Hamas'tan BM Genel Sekreteri Ban'a tepki

Öte yandan Hamas, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, Gazze'de yaşanan olaylara ilişkin yaptığı açıklamayı "İsrail lehine ve gerçekleri saptırıcı" olarak nitelendirdi.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yaptığı yazılı açıklamada, "Hamas, Ban Ki-mun'un yaptığı açıklamayı Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlileri korkutup, yıldırma amacı güden, İsrail lehine olan ve gerçekleri saptıran bir açıklama olarak görüyor. Halbuki Filistin halkının meşru müdafaa hakkının savunulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Hizbullah kınadı

Lübnan'daki Hizbullah örgütü de, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı.

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'ye yönelik saldırıların "İsrail'in iğrenç işgalini kökleştirmesine hizmet eden kötü ruhunun derinliğini ortaya koyduğu" belirtilerek, "Gazze'ye düzenlenen siyonist saldırılar, kuruluşundan bu yana işgalci olan İsrail yönetiminin Filistin halkına açtığı savaşın devamıdır" denildi.

"Tüm bu cinayet ve yıkımların, bütün suç ve tecavüzlere rağmen hiçbir harekette bulunmayan uluslararası toplum ile Arap ülkelerinin gözü önünde cereyan ettiği" vurgulanan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları şiddetle kınanarak "Tüm Filistinli direniş gruplarına selam olsun" ifadelerine yer verildi.

Hizbullah örgütü, haklarınının iadesi ve zafer için direniş yolunu seçen Filistin halkını cesareti ve sebatından dolayı tebrik etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...