Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Temmuz 2014 18:17

Gazze'de ölü sayısı 53'e, yaralı sayısı 479'a yükseldi

İsrail savaş uçaklarının Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 53'e, yaralananların 479'a yükseldiği bildirildi.

Gazze'de ölü sayısı 53'e, yaralı sayısı 479'a yükseldi
gazze, israil, ssavaş,

 İsrail'in, Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği son hava saldırılarında 2 kişinin hayatını kaybettiği, 21 kişinin yaralandığı bildirildi. Gazze'deki görevi fiili olarak devam eden eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in, Gazze'nin güneyindeki, Refah kentine düzenlediği son saldırılarda 60 yaşındaki Filistinli bir kadınla, 11 yaşındaki bir çocuğun öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını, Hanyunus kentindeki saldırıda ise 14 kişinin yaralandığını söyledi. Kudra, pazartesi gününden bu yana ölenlerin sayısının 53'e, yaralıların ise 479'a yükseldiğini aktardı.  Öte yandan Filistin güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail, Gazze'ye karşı başlattığı "Koruyucu Hat" adlı operasyon çerçevesinde şu ana kadar 650 hava saldırısı düzenledi. Gazze'den de İsrail tarafına 230 roket atıldı. Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından Kudüs'te sabah namazı için gittiği caminin önünden kaçırılmış ve diri diri yakılarak öldürülmüştü. Olayların tırmanmasıyla İsrail, Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...