Tgrt Haber
12 Ağustos 2014 19:22

Gazze'de ölü sayısı artıyor

İsrail'in Gazze'ye saldırılarda yaralanan Filistinlinin hayatını kaybetmesi üzerine ölenlerin sayısı bin 944'e yükseldi.

Gazze'de ölü sayısı artıyor
israil, gazze, ölü sayısı,

İsrail savaş uçaklarının, Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yaralanan bir Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının daha önce Gazze'nin Refah kentinde bir eve düzenlediği saldırıda yaralanan Nazmi Zağreb'in tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini belirtti. İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda ölen Filistinli sayısının bin 944'e yükseldiğini ifade eden Kudra, bu kişilerden 467'sinin çocuk, 243'ünün kadın, 87'sinin yaşlı olduğunu, ayrıca 3 bin 9'u çocuk, bin 912'si kadın, 359'u yaşlı 9 bin 886 kişinin yaralandığını dile getirdi. İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Mısır'ın çağrı üzerine İsrail ile Filistinli direniş gruplar arasında, 11 Ağustos saat 00.01 itibarıyla 72 saatlik ateşkes kararı alınmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...