Tgrt Haber
13 May 2021 06:23

Gazze'de şehit sayısı 83'e yükseldi

İsrail'in Gazze'ye işgal saldırıları devam ediyor. Dört gündür süren saldırılarda bir çok yerleşim yeri yerle bir edildi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 83'e, yaralı sayısının 487'ye yükseldiği bildirildi.

Gazze'de şehit sayısı 83'e yükseldi
filsitin,gazze,şehit

İsrail’in Filistinlilere yönelik hain saldırılarına devam ediyor. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 83'e, yaralı sayısının 487'ye yükseldiği bildirildi.Gazze'de şehit sayısı 83'e yükseldi

 

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Şeyh Zayid kentine gerçekleştirdiği saldırılarda yıkılan bir evin enkazında karı koca 2 Filistinlinin cansız bedenine ulaşıldı. Sivil savunma ekipleri, enkazdan çok sayıda kişiyi yaralı olarak çıkarmayı başardı.

YARALI SAYISI 400'Ü AŞTI

İsrail'in 10 Mayıs Pazartesi gününden bu yana Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda, şehit olanların sayısı 17'si çocuk, 7'si kadın 1'i yaşlı olmak üzere 69'a yükselirken, yaralı sayısının 400'ü aştığı aktarıldı.

İsrail uçakları, Beyt Lahiya bölgesindeki Şeyh Zayid kenti çevresini havadan bombardımana tutmuş, saldırıda bölgedeki pek çok bina yıkılmıştı.

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın pek çok kentinde Filistinlilere gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gazla gerçekleştirdiği müdahalede şehit olanların sayısının 3'e, yaralananların sayısının ise 51'e yükseldiği belirtildi.

İSRAİL GAZZE'Yİ YOĞUN BOMBARDIMANA TUTTU

Bu arada İsrail uçakları, Gazze'nin kuzeyinde pek çok noktaya aynı anda yoğun saldırı düzenledi.

Savaş uçakları, Beyt Lahiya bölgesindeki Şeyh Zayid kenti çevresini havadan bombardımana tuttu. Görgü tanıklarına göre, saldırıda bölgedeki pek çok bina yerle bir oldu.

Sivil savunma ekipleri ile ambulansların olay yerine intikal ettiği ve saldırının yaşandığı bölgede enkaz altından 13 yaralı çıkarıldığı ifade edildi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı ise Kuzey Valiliğindeki İç Güvenlik Teşkilatı binasının İsrail uçaklarının bombardımanı sonucu tamamen yıkıldığını açıkladı.

Gazze'de şehit sayısı 83'e yükseldi

KUDÜS VE GAZZE'DEKİ OLAYLAR
İSRAİL GÜÇLERİNİN MESCİD-İ AKSA’DAKİ HAİN SALDIRILARI

Sabah namazı Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa’da kılan binlerce Filistinli namazdan sonra tekbirler getirerek gösteri düzenledi. Filistinliler, gösteriden sonra fanatik Yahudilerin baskın yapmaması için nöbet tutmaya başlamıştı.

“CANIMIZ, KANIMIZ SANA FEDA AKSA”

Harem-i Şerif’in bazı noktalarında barikat kuruldu. Filistinliler, barikat noktalarından ayrılmayacaklarını belirtti ve “Canımız, kanımız sana feda Aksa” sloganı attı. Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen İsrail güçleri, Filistinlilere çok sert bir şekilde plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti. Müdahaleler sırasında çok sayıda kişi yaralandı. Yaralıların çoğu gözaltına alınmaya çalışıldı ve darp edildi. Fanatik Yahudiler, İsrail’de 1967’deki Altı Gün Savaşı’nın yıl dönümünü İbrani takvimine göre, “Kudüs Günü” olarak kutlanıyor. Fanatik Yahudilerin oluşturduğu örgütler, 9-10 Mayıs tarihlerine gelen “Kudüs günü” nedeniyle Mescid-i Aksa’ya baskın yapılması çağrısında yapılmıştı. Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani, Harem-i Şerif’in hoparlörlerinden İslam dünyasına yardım çağrısında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...