Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Temmuz 2014 13:25

Gazze'de yürek dağlayan görüntüler -VİDEO

İsrail'in saldırısında ölen çocuklar toprağa veriliyor, yaralananlar ise hastanelere böyle götürülüyor.

Gazze'de yürek dağlayan görüntüler -VİDEO
israil saldırısı, ölen çocuklar, yaralanan çocuklar, hastane,

Filistin kanalı Al Aksa, İsrail saldırılarında ölen ve yaralanan çocukların görüntülerini yayınladı. Görüntülerde İsrail'in saldırılarında can veren 50 Filistinli çocuğun kalabalıklar eşliğinde toprağa verilmek üzere götürüldüğü görülyor. Yürek burkan görüntülerde yaralanan yüzlerce çocuğun ise hastaneye götürülmesi ve tedavi edilmeleri yayınlanırken, çocukların çoğunluğunun ağır yaralar almış olduğu görüldü.
ÖLÜ SAYISI 260'A YÜKSELDİ
Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra,  İsrail'in 12 gündür Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik sürdürdüğü saldırılarda 260 kişinin öldüğünü, bin 980 kişinin yaralandığını söyledi. Kudra, ilkyardım ekiplerinin İsrail'in gece bombaladığı Gazze Şeridi'ndeki Refah ve Han Yunus kentlerinde enkazdan 10 ceset çıkardığını belirtti.
Bu arada İsrail ordusu, Gazze'de 143 hedefi vurduğunu açıkladı. İsrail Ordu Rasyosu'nda askerlerin Gazze sınırında meydana gelen çatışmalarda 14 Filistinliyi öldürdüğü kaydedildi. Öte yandan Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'in Dimona kentine M75 tipi füze fırlattıklarını belirtti. Kassam Tugayları'nın, dün akşam Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'in 4 kentine 98 füze fırlattığı, bu sabah da keskin nişancıların bir İsrail askerini yakın mesafeden vurduğu açıklanmıştı.
“Koruyucu Hat" adı verilen harekatın kara aşamasına zırhlı ve topçu birliklerinin yanı sıra İsrail uçaklarıyla savaş gemileri de destek veriyor. İsrail ordusu 18 bin kişilik kara birliklerinin Gazze Şeridi'nin hemen her köşesinde Hamas tünellerine ve askeri altyapısına karşı operasyon yapıldığını belirtirken, Hamas Gazze'nin güneyindeki Han Yunus bölgesinde ilerleyen İsrail birliklerinin roket atışlarıyla durdurulduğunu duyurdu. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu harekatın İsrail-Gazze sırasındaki tüm tüneller temizleninceye kadar süreceğini açıkladı. Netanyahu harekatın daha da genişletilmesi için orduya emir verdiğini bildirdi.
Bu arada İsrail kabinesi yaklaşık 30 bin yedeğin daha askere çağrılmasını kararlaştırdı. Gazze'deki hastane kaynakları şu anada kadar bazıları kadın ve çocuklar olmak üzere 25 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 200 Filistinlinin de yaralandığını duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...