Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Haziran 2015 13:39

Gazzeli kadın Facebook sayesinde kurtuldu

Filistin’in Gazze kentinde İsrail’in saldırıları sırasında sinir gazına maruz kalan ve karnındaki çocuğunun yanı sıra parmakları ile bacaklarını kaybeden kadın, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden ulaştığı İmkander Bartın Temsilcisi Behlül Kıymazaslan sayesinde Türkiye’de tedavi ediliyor.

Gazzeli kadın Facebook sayesinde kurtuldu
Facebook, filistin, Gazze

Filistin’in Gazze kentinde yaşayan 47 yaşındaki İman Nasrullah isimli kadın, İsrail uçakları tarafından kente atılan sinir gazına maruz kaldı. Sonrasında çeşitli hastalıklara maruz kalan kadın, tedavi için gittiği İsrail’in iddiaya göre olayı gizleme çabaları nedeniyle karnındaki çocuğunu, parmaklarını ve kollarını kaybetti. Nasrullah hayatta kalmak için mücadele verdiği sırada sosyal paylaşım sitesi üzerinden İmkander Bartın Temsilcisi Behlül Kıymazaslan’a ulaştı. Kadının derdini anlatmasının ardından Filistin Alimler Heyeti, Bartın Özgürder ve Bartın Beyaz Hilal Yetimler Derneği ile ortaklaşa çalışma başlatan dernek, ilk olarak kadının Türkiye’ye getirilmesi için 6 aylık vize çıkartılmasını sağladı. Dernek daha sonra Filistin’deki kuruluşlar aracılığıyla kadını yolculuğuna çıkarttı. Mısır’daki sınır kapısının 3 ay açılması beklendikten sonra, Nasrullah oğlu 27 yaşındaki Cuma ile birlikte hızlı bir şekilde Bartın’a getirilerek tedavisine başlandı.
Bartın’da sağlığına kavuşacağı günleri sabırsızlıkla bekleyen Nasrullah, ‘İkinci vatanım’ dediği Türkiye’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Yaşadığı acı dolu günleri anlatan Nasrullah, “Gazze’de sinir gazı ile bu hale geldim. Sinir gazı atıldıktan sonra hasta oldum. Ama yapılan muayenelerimde bu hastalığın nasıl oluştuğu belli değildi. Bu hastalık yüzünden karnımdaki çocuğumu da kaybettim. Gazze’de tedavi imkanım yoktu. Bu yüzden tedavi olmak ve ilaç almak için önce İsrail’e gittim. Durumum çok tehlikeliydi. Sinir gazı etken olduğu için orada açıklayamadılar. Bu hastalık yüzünden ayaklarım ve ellerim de kesildi” dedi.
“TÜRKLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Tedavisi için Türkiye’ye gelmeye karar verdiğini ifade eden Nasrullah, “Daha sonra facebook üzerinden Türkiye’de insanlarla iletişime geçtim. Sınır kapısını geçmek de çok zordu. Bana yardımcı oldukları için Türklere çok teşekkür ediyorum. Biz kardeşiz ve bize her zaman ellerini uzatıyorlar. Bu nedenle Türkiye’yi ikinci vatanım olarak görüyorum. Türkiye’de tedavim için ikamet alabilirsem iyi olacak. Çünkü Mısır’dan doğru ülke dışına çıkmak çok zor. Burada kalmam gerekiyor” diye konuştu.
“MISIR ÜZERİNDEN GETİRDİK”
İmkander Bartın Temsilcisi Behlül Kıymazaslan da İman Nasrullah’ın yardım talebine duyarsız kalamayacaklarını belirterek, “Ablamızla internet üzerinden tanıştık. Bir arkadaşımız buna vesile oldu. Yardıma ihtiyacı olduğunu söylediler. Özellikle proteze ihtiyacı vardı. Bu sebeple biz de bazı girişimlerde bulunduk. Bazı hayır sahipleri Allah razı olsun bize yardımcı oldular. Bartın Özgür-Der Temsilciliği, Bartın Yetimler Derneği bize çok fazla yardımcı oldu. Filistin Alimler Heyeti de bu organizasyonu yapmamızda yardımcı oldu. Kardeşimizi önce Mısır’a, daha sonrasında da buraya getirmemize vesile oldular” dedi.
“TEDAVİ SÜRECİNE SOKTUK”
Nasrullah’ı sağlığına kavuşturmak için mücadele ettiklerini ifade eden Kıymazaslan, “Şu an Bartın’dayız. Ablamızın tedavisi için burada çalışmalar yapacağız. Vücudunda sinir gazının etkisiyle haddinden fazla hasar var. 13 tane hastalık birden çıkmış. Şu anda biz bunu tamamen kontrol ettireceğiz. Bir tedavi sürecine gireceğiz. 6 aylık vize almıştık. Mısır’dan geçmek çok zor. 3 ay zaman harcadığımız oldu. Zaten sınırdan 450 kişi geçebildi. İkisi de bu kardeşlerimizdi. Bu süreçte tedavilerini inşallah yaptıracağız” ifadesini kullandı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...