Tgrt Haber
11 Ekim 2014 19:39

Gazze'nin yeniden imarı için Kahire'de zirve

Mısır'da yarın yapılacak "Gazze'nin yeniden imarı" konferansına katılmak üzere ülke temsilcileri başkent Kahire'ye gelmeye başladı.

Gazze'nin yeniden imarı için Kahire'de zirve
mısır, gazze, mahmud abbas, Rami Hamdallah, Dışişleri Bakanı Riyad Maliki, Maliye Bakanı Şükri Beşşara, Ortadoğu haberleri, Ortadoğu,

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Başbakanı Rami Hamdallah, Ekonomi Bakanı Muhammed Mustafa, Dışişleri Bakanı Riyad Maliki, Maliye Bakanı Şükri Beşşara, Ziraat ve Sosyal İşler Bakanı Şevki el-İse ile Japonya ve Hindistan'dan temsilciler bugün başkente geldi. Konferansa katılmak üzere gelen BM, ABD, Rusya, Moritanya ve Danimarka temsilcilerinin de dün akşam Mısırlı yetkililer tarafından karşılandığı belirtildi. Mahmud Abbas'ın Kahire'deki temasları çerçevesinde Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile biraraya gelmesi bekleniyor. İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarda, 2 bin 158 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü. Filistin Kalkınma ve Yeniden Yapılandırma Ekonomik Konseyi Başkanı Muhammed Eştiye, Gazze'nin yeniden imarı için 7,8 milyar dolara ihtiyaç olduğunu açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...