Tgrt Haber
18 Ağustos 2014 16:01

Gazze'ye dermatolog heyeti gidecek

Filistin Sağlık Bakanı Cevad Avad, İsrail'in saldırıları sonrasında baş gösteren deri hastalıklarıyla mücadele için bir dermatolog heyetinin Gazze'ye gideceğini açıkladı.

Gazze'ye dermatolog heyeti gidecek
gazze,dermatolog,heyet,filistin sağlık bakanı,

Cevad Avad, Batı Şeria'daki ofisinde düzenlediği basın toplantısında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) barınaklarında kalan Gazzeliler arasında deri hastalıklarının yayılmasıyla ilgili bilgi verdi.
Avad, "Barınaklarda su ve temizlik maddesi bulunmaması nedeniyle yaygınlaşan deri hastalıklarıyla mücadele için dermatologlardan oluşan bir heyet Gazze'ye gidecek" dedi.Avad, daha önce Gazze'ye giden 2 tıbbi heyetten hastanelerde durumun kontrol altında olduğu bilgisini aldıklarını ifade etti.
Yaralıların çoğu engelli kalacak
Filistinli bakan konuşmasında, İsrail'in saldırılarında yaralanan pek çok Gazzelinin hayatının geri kalanını engelli olarak devam ettireceğine de dikkati çekti.İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölenlerin sayısının 2 bin 16'ya yükseldiği, 10 bin 193 Gazzelinin ise yaralandığı açıklanmıştı.
Psikososyal destek acil öncelik
Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), İsrail'in Gazze saldırıları sonrasında kuruluşun 81 okulunda yaklaşık yarısı çocuk 237 bin Filistinlinin barındırıldığını, bu kişilere verilen psikososyal desteğin acil öncelikler arasında yer aldığını bildirdi.UNRWA'dan yapılan yazılı açıklamada, kuruluşun ülke içinde yerinden edilmiş 266 bin kişiye yardım sağladığı belirtildi. Kuruluşun 81 okulunda toplam 237 bin 659 kişinin barındırıldığına işaret edilen açıklamada, bu insanların yaklaşık yarısını 18 yaşın altındaki çocukların oluşturduğu kaydedildi.
UNRWA'nın Dünya Gıda Programı ve Filistin Sosyal İşler Bakanlığı'ndan düzenli olarak gıda alamayan ailelere gıda yardımında bulunduğu belirtilen açıklamada, 11 Ağustos tarihinden bugüne kadar 52 bin ailenin her birine 30 kilo un ve 10 kilo pirinç dağıtıldığı bildirildi.
Psikososyal destek
Filistinlilere psikososyal destek verilmesinin UNRWA'nın acil durum önceliklerinden olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:"UNRWA yerleşim merkezlerine sığınan aileler evlerini terk ettikleri için travma yaşadılar. Pek çoğu ailelerini ve evlerini kaybetti. Gazze'deki herkes normal hayatlarının yıkıldığını gördü ve yoğun bir korku yaşadı. Bu deneyimlerden özellikle çocuklar etkilendi ve tanık oldukları şiddeti anlayabilmek için desteğe ihtiyaçları var."Kuruluşun, acil durum halinin başlangıcından bugüne kadar her barınma merkezinde bir danışman bulundurduğu bildirilen açıklamada, danışmanların yerinden edilen kişilere içinde bulundukları durumla mücadelede yardımcı olduğu kaydedildi.
UNRWA verilerine göre, halihazırda Gazze'deki barınma merkezlerinde 111 binden fazla çocuk bulunuyor.İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Saldırılarda şu ana kadar 2 bin 16 Filistinli hayatını kaybetti, 10 bin 193 kişi de yaralandı. Bir ayı aşkın süren saldırıların ardından geçen hafta Filistinli gruplar ile İsrail arasında geçici ateşkes kararı alınmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...