Tgrt Haber
06 Mart 2014 11:54

Gazze'ye gitmek isteyen aktivistlere Mısır engeli

Gazze'ye gitmek için Kahire'ye gelen aktivistlerin bulunduğu 62 kişilik grup, Mısır makamlarınca havalanında alıkonuldu.

Gazze'ye gitmek isteyen aktivistlere Mısır engeli
Mısır'dan aktivistlere engel, aktivistlere mısır engeli, gazze'ye giden aktivistlere engel,

Alınan bilgiye göre, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Refah Sınır Kapısı'ndanGazze'ye gitmek üzere, aralarında Cezayir, Fransa, Belçika, ABD ve Avusturya gibi ülkelerden aktivistlerin bulunduğu 62 kişi, Kahire Havaalanı'na geldi. Söz konusu kişilere, burada Mısırlı makamlarca havaalanından çıkış izni verilmedi. Havaalanında bekletilen grupta, Fransız işgaline karşı mücadelesiyle tanınan Cezayirli aktivist Cemile Buhayrat'ın da bulunduğu iddia edildi. Alıkonulan 62 aktivistin bugün geldikleri ülkelere geri gönderilecekleri belirtildi. Mısırlı yetkililer, "Refah Sınır Kapısı'nın kapalı olduğu, ayrıca aktivistler arasında ülkeye girişi yasak olan kişilerin bulunduğunu", bu nedenle grubun Gazze'ye gidişine izin verilmediğini belirtti. Gazze'deki Filistin hükümeti, "8 Mart Dünya kadınlar Günü münasebetiyle" farklı ülkelerden 80 kişilik bir heyetin Gazze'ye geleceğini duyurmuştu.
Mısır makamları, Gazze'de yönetimi elinde bulunduran Hamas hükümetini, "ülkenin içişlerine karışmak ve Mısır'da terör eylemleri gerçekleştirmekle" suçluyor. Kahire Acil İşler Mahkemesi de Hamas'ın Mısır'daki faaliyetlerinin yasaklanmasına ve "ülkede bulunan merkezleri"nin kapatılmasına karar vermişti. Mısır, 3 Temmuz’daki askeri darbenin ardından, İsrail'in ablukası nedeniyle, Gazze'nin dünyaya açılan kapısı durumundaki Refah Sınır Kapısı'nı sık sık kapatıyor. Zaman zaman açılan kapıdan, az sayıda kişinin geçmesine izin veriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...