Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Haziran 2021 16:01

Gece yarısı beklenmedik ziyaretçi! Fil eve çarptı duvarı yıktı

Tayland'ın Prachuap Khiri Khan eyaletinde bir fil eve çarptı, mutfak duvarı yıkılınca ise kafasını içeri sokup yiyecek aradı.

Gece yarısı beklenmedik ziyaretçi! Fil eve çarptı duvarı yıktı
fil,tayland

Tayland'da bir kadın geçtiğimiz hafta gece yarısı evine gelen davetsiz misafirle neye uğradığını şaşırdı. Prachuap Khiri Khan eyaletinin batısındaki Hua Hin bölgesinde yaşayan Ratchadawan Puengprasoppon, yaşadıkları şaşkınlığı şu sözlerle anlattı:

"Uyuyorduk ve mutfağımızın içindeki bir sesle uyandık. Bu yüzden aşağı koştuk ve bu filin kafasını duvarın kırıldığı mutfağımıza soktuğunu gördük.''

Puengprasoppon, geçen ay da evine bir başka filin çarptığını bu yüzden duvarında zaten delikler olduğunu söyledi. Geçtiğimiz hafta fil, eve çarpıp kafasını mutfaktan soktuğu sırada ise hasarların henüz onarılmadığını belirtti. Fil, mutfak duvarından kafasını içeri soktuğunda ise yiyecek bir şeyler aramak için kafasını dolaplara ve çekmecelere yönelttiğini, bulaşıkları devirdiğini anlattı:

"Gençliğimden beri kasabamızda dolaşan ve yiyecek arayan filler gördüm. Ama ilk defa evime gerçekten zarar verdiler."

Puengprasoppon, filin mutfak duvarını yıktığı esnada mutfakta yemek olmadığını ama filin tuzu çalmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

CNN'in haberine göre, Ulusal Park Yaban Hayatı ve Bitki Koruma Dairesi, Pazar günü bir Facebook gönderisinde filin mutfağa yemek koktuğu için girdiğini söyledi. Bakanlık, "Filler otoburdur, bu nedenle vücutları için gerekli olan tuzlu yiyeceklerden minerallere ihtiyaçları vardır. Herhangi bir mineral bulmaya çalışırlardı ve biz de yerel sakinleri eğittik" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...