Tgrt Haber
04 Haziran 2015 19:57

Genç kız Rusya'yı ayağa kaldırdı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova'nın kaybolan Moskova Devlet Üniversitesi (MGU) öğrencisi Varvara Karaulova'nın hızlı bir şekilde yerinin tespit edilmesi için Türk kolluk kuvvetleriyle bağlantıya geçtiğini açıkladı.

Genç kız Rusya'yı ayağa kaldırdı
genç kız, rusya,

Yapılan açıklamalara göre Karaulova'nın Türkiye'ye oradan da IŞİD'e dahil olmak için Suriye'ye gitmeyi planlandığı düşünülüyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Rus vatandaşının 27 Mayıs'ta ülke topraklarına giriş yaptığını resmi olarak tespit ettiğini ve şu anda Türk kolluk kuvvetlerininKaraulova'nın yerinin tespit edilmesi amacıyla arama çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Yapılan açıklamalarda, Rusya Dışişleri Bakanlığı Türk kolluk kuvvetleriyle temas halinde ve Rus vatandaşı Karaulova'nın yerinin en hızlı şekilde tespit edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor denildi.

Daha önce, MGU öğrencisinin ailesinden gizli bir şekilde pasaport çıkartılıp 27 Mayıs'ta okula gitmek yerine İstanbul'a gittiği açıklanmıştı. Aynı gün akşam saatlerinde Karaulova annesine köpeğini gezdirmesini rica ettiği bir kısa mesaj gönderdi ve daha sonra kendisinden haber alınamadı.

BABA, KIZINI ARAMAK İÇİN TÜRKİYE'DE

Varvara Karaulova'nın babası kızı Pavel Karaulova'nın bulunması için İstanbul'a geldi ve resmi başvuruda bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...