Tgrt Haber
27 Kasım 2018 20:10

'Genleriyle oynanmış bebekler' Çin'i karıştırdı

Çin Bilim ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Şü Nanping, Çinli bilim adamı Hı Cienkui tarafından "bebeklerin genetiklerinin değiştirildiği" iddiasının "şok edici" olduğunu söyledi. - Çin Bilim ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Şü Nanping, '(Genetiği değiştirilmiş bebekler iddiasına ilişkin) Dün akşam acil bir toplantı gerçekleştirdik. Şu an önemli olan bu alandaki somut durumun ne olduğunu anlamak. Bu durumu soruşturup netleştirdikten sonra vakayı kanun ve düzenlemelere uygun şekilde ele alacağız' dedi.

'Genleriyle oynanmış bebekler' Çin'i karıştırdı
çin,,genetik,

Çin Devlet Konseyi tarafından düzenlenen bir etkinlikte konuşan Şü,  genetiği değiştirilen bebek iddiasının "şok edici" olduğunu belirterek, konuya  ilişkin soruşturmada ilgili kurumlarla ortak hareket ettiklerini dile getirdi. 

Ülkede 2003'te çıkarılan bir düzenlemeyle insan embriyosunda genetik  değişikliğin yasaklandığını hatırlatan Şü, "Dün akşam acil bir toplantı  gerçekleştirdik. Şu an önemli olan bu alandaki somut durumun ne olduğunu anlamak.  Bu durumu soruşturup netleştirdikten sonra vakayı kanun ve düzenlemelere uygun şekilde ele alacağız." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...