Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Temmuz 2021 14:28

ABD'nin eski Başkanı Bush: Afganistan'dan çekilmek bir hata

ABD 1 Mayıs'tan itibaren Afganistan'dan çekilmeye başladı. ABD'nin eski Başkanı George W. Bush ise bu kararın bir hata olduğunu söyledi.

ABD'nin eski Başkanı Bush: Afganistan'dan çekilmek bir hata
afganistan,amerika

Amerika Başkanı Joe Biden,  14 Nisan’da ABD'nin 1 Mayıs'tan itibaren Afganistan'dan geri çekilmeye başlayacağını ve sürecin Dünya Ticaret Merkezi, İkiz Kuleler ve ABD Savunma Bakanlığına yönelik terör saldırılarının 20. yıl dönümü olan 11 Eylül'e kadar tamamlanacağını duyurdu. ABD, son zamanlarda ise Afganistan'dan çekişini hızlandırdı.

ABD ve NATO birlikleri, ABD Başkanı Joe Biden'ın Afganistan'dan geri çekilme kararı kapsamında tahliye çalışmalarına devam ederken, ABD'nin eski Başkanı George W. Bush'dan, geri çekilme kararına yönelik "hata" açıklaması geldi. Eski Başkan Bush Alman basınına yaptığı açıklamada, ABD ve NATO birliklerinin Afganistan'dan geri çekilmesini eleştirerek, bu kararın bir hata olduğunu kaydetti.

''KADINLAR VE ÇOCUKLAR ZARAR GÖRECEK''

Geri çekilmenin, ülkede kadın ve kız çocuklarının büyük derecede zarar görmesine neden olacağına ve kararı, sivillerin Taliban tarafından "katledilmeye" terk edilmesi olarak nitelendiren Bush, şunları söyledi:

"Afgan kadın ve kızları anlatılmaz bir zarar görecek. Bu bir hatadır. Bu son derecede acımasız insanlar tarafından katledilmek üzere geride bırakılacaklar ve bu benim kalbimi kırıyor."

ABD'nin New York kentinde yer alan Dünya Ticaret Merkezi'ne 11 Eylül saldırılarının düzenlenmesi üzerine 2001 yılı sonbaharında Afganistan'a asker gönderen Cumhuriyetçi eski Başkan Bush, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de "aynı şekilde hissettiğine" inandığını kaydetti.

Ayrıca Bush, yaklaşık 16 yıl yürüttüğü Başbakanlık görevinin ardından bu yıl siyasetten emekli olmaya hazırlanan Merkel'in "sınıf ve haysiyeti çok önemli bir konuma getirdiğini ve çok zor kararlar aldığını" belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...