Tgrt Haber
27 Eylül 2018 19:40

Gerilim gittikçe artıyor! İran açık açık tehdit etti: Pişman olacaklar...

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, İsrail'in Suriye'deki saldırılarına devam etmesi halinde pişman olacağı tepkilerle karşılaşacağını iddia etti.

Gerilim gittikçe artıyor! İran açık açık tehdit etti: Pişman olacaklar...
iran,israil,ortadoğu

Şemhani başkent Tahran'da Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Genel  Sekreteri Nikolay Patruşev ile bir araya geldi. İkili ABD'nin bölgeye yönelik  izlediği tek taraflı yaklaşımlarına tepki gösterdi.

Rus mevkidaşı ile görüşmesinde İsrail'i Suriye'de terörü desteklemekle  suçlayan Şemhani, "Siyonist rejim, Suriye'deki istikrarsızlığı sürdürmek istiyor  ancak Suriye'deki saldırılarına devam etmesi halinde pişman olacağı tepkilerle  karşılaşacak." dedi. 


İran'ın yarı resmi ajansı Tesnim'in haberine göre, Şemhani, ABD  yönetimi tarafından izlenen tek taraflı yaklaşımlar ve buna bağlı olarak  uluslararası örgütlerin zayıflatılmasının küresel güvenlik ve dünya ekonomilerine  karşı tehdit oluşturduğuna dikkati çekti.

Öte yandan Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Patruşev ABD'nin bölgedeki  hedeflerine ulaşmak için terörü bir araç olarak kullandığını ve buna karşı  bölgesel iş birliğinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

ABD'nin tek taraflı ve tehlikeli yaklaşımlarına ciddi karşılık  verilmesi gerektiğini belirten Patruşev Türkiye, Rusya ve İran'ın Suriye'deki  krizi sona erdirmek için sürdürdüğü iş birliğine karşın ABD'nin bu ülkedeki  istikrarsızlığı artırıcı girişimlerde bulunduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...