Tgrt Haber
08 Ocak 2022 12:23

Gerilim tırmanıyor... İngiltere'de Rusya paniği

Ukrayna’ya karşı attığı adımlardan dolayı AB ve ABD’nin radarında olan Rusya’ya karşı İngiltere’den açıklama geldi. Rusya’nın artan askeri gücünden olumsuz etkilenen İngiltere, Rusya ile başa çıkabilmek için hipersonik füze geliştireceğini belirtti.

Gerilim tırmanıyor... İngiltere'de Rusya paniği
Rusya,İngiltere,hipersonik füze,Ukrayna

Son dönemlerde Ukrayna’ya karşı tutumlarından dolayı tüm dünyanın dikkatini çeken Rusya ile ilgili İngiltere’den çok önemli açıklama geldi. İngiltere Genelkurmay Başkanı Tony Radakin, Rusya’nın artan askeri gücüne değindi.

The Times gazetesine röportaj veren İngiltere Genelkurmay Başkanı Tony Radakin, Londra'nın Rusya'nın artan askeri gücüyle rekabet edebilmesi için hipersonik silahlar geliştirmeye başlayacağını belirtti.

Gerilim tırmanıyor... İngiltere'de Rusya paniği

ASKERİ SEÇENEKLER MASADA

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimden dolayı endişe duyduklarını belirten Radakin, olası bir düşmanlık askeri çatışmaya karşılık vermek üzere kabineye 'askeri seçenekler' sunduğunu da sözlerine ekledi. Yetkili, söz konusu seçeneklere ilişkin herhangi bir detay paylaşmadı.

ZAHAROVA’DAN AÇIKLAMA

İngiltere ve Rusya arasındaki arka plandaki rekabet dünya gündemine oturuyor. Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova, İngiltere'yi Rusya'daki iç durumu istikrarsızlaştırmak adına belirli kuruluş ve projeleri desteklemekle suçlamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, İngiltere hükümetinin Rusya'daki iç durumu istikrarsızlaştırmak ve dönüştürmek adına oluşturulmuş programları finanse etmek için 2020-2023 döneminde bütçesinden 1.3 milyar ruble (17 milyon dolar) ayırdığını kaydetti.

Zaharova, İngiltere'nin Moskova Büyükelçiliği’nden sızdırılmış bir dizi yazışmayı yayınlayan 'Underside' isimli araştırma sitesinin belgelerine işaret ederek, "Rusya'yı, İngiltere'nin istediği şekle sokmak ve ülkemizdeki toplum kuruluşlarını etkilemek (onlar üzerinden de devlet kurumlarına müdahale etmek) adına oluşturulmuş programların finanmasına (2020-2023 döneminde) 1.3 milyar rubleyi aşkın kaynak ayrılmış" ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...