Tgrt Haber
25 Ağustos 2021 18:25

Gerilim tırmanıyor! İsrail'den İran açıklaması: Gizli saldırılar sürecek

İsrail Başbakanı Bennett, ABD ile İran arasında nükleer anlaşmaya bağlı olarak sağlanacak olası uzlaşmaya karşı olduklarını ve İsrail'in İran'ın nükleer programına yönelik gizli saldırılarını sürdüreceğini belirtti.

Gerilim tırmanıyor! İsrail'den İran açıklaması: Gizli saldırılar sürecek
İSrail,Bennett,Filistin,İran,,Nükleer anlaşma,

The New York Times'a konuşan Bennett, İran konusunda Biden yönetimiyle ortak bir zemin arayacağını söyledi. Bennett, İran'ın bölgesel nüfuzuna ve nükleer emellerine karşı çıkan Arap ülkeleriyle bağları güçlendirmeyi, İran'a karşı diplomatik ve ekonomik adımlar atmayı ve İsrail'in İran'a yönelik gizli saldırılarını sürdürmeyi içeren yeni bir stratejik vizyon sunacağını belirtti.

Biden yönetiminin İran ile nükleer anlaşmaya geri dönüşe ilişkin girişimlerine karşı çıkacaklarını kaydeden Bennett, "Yapmamız gereken ve yaptığımız şey, bizimle birlikte bu genişlemeyi ve bu hegemonya arzusunu savuşturacak ve engelleyecek makul Arap ülkelerinden oluşan bölgesel bir koalisyon oluşturmaktır." dedi.

"BU HÜKÜMET FİLİSTİN'İ İLHAK ETMEYECEK"

Bennett, Filistinlilerle çatışmaya yakın gelecekte bir çözümün olmayacağını belirterek, barış görüşmelerinin Filistin liderliğinin parçalanmış ve "dümensiz" olmasından dolayı gerçekleşmeyeceğinin altını çizdi. Hükümetinin daha çok ekonomiye odaklanacağını ve 130 yıllık sorunu çözemeyeceğini vurgulayan Bennett, "Bu hükümet ne Filistin'i ilhak edecek ne de bir Filistin devleti kuracak, bunu herkes anlıyor. Ben tüm İsraillilerin başbakanıyım ve şu anda yaptığım şey orta yolu bulmak." şeklinde konuştu.

"HAMAS'LA YENİ BİR SAVAŞA GİRMEYE HAZIRIM"

Bennett, Hamas silahlanmaya ve İsrail'e roket atmaya devam ettiği sürece Gazze'ye ablukanın devam edeceğini belirterek, kendisine destek veren dört Arap milletvekilinin desteğini kaybedecek olsa bile Hamas'la yeni bir savaşa girmeye hazır olacağını söyledi. Bennett, halkını güvence altına almak için ne gerekiyorsa yapacağını ve hükümetinin, uzun zamandır devam eden İsrail'in Batı Şeria'daki mevcut yerleşimleri genişletme politikasını genişleterek devam ettireceğini belirtti.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...