Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ocak 2022 18:50

Geyiklerde artan koronavirüs bilim insanlarını harekete geçirdi! Yeni varyant ortaya çıkabilir

ABD’de birçok eyalette bulunan ve doğada yaşayan yüzlerce beyaz kuyruklu geyiğin koronavirüse yakalandığının açıklanması üzerine bilim insanları açıklamalarda bulundu. Uzmanlar, geyiklerde yayılan virüsün mutasyona uğrayabileceği ve insanları savunmasız bırakabilecek potansiyel yeni bir varyantın ortaya çıkabileceğini belirtti.

Geyiklerde artan koronavirüs bilim insanlarını harekete geçirdi! Yeni varyant ortaya çıkabilir
Geyik,Geyik abd,,koronavirüs,,abd geyik koronavirüs,,yeni varyant,

ABD hükümeti koronavirüsün insanlar arasında yayılımını durdurmak için çalışmalarına devam ederken vahşi yaşam yetkilileri, virüsün vahşi beyaz kuyruklu geyiklere nasıl bulaştığını anlamaya çalışıyor. Uzmanlar koronavirüsün bu vahşi hayvanlara nasıl bulaştığını henüz doğrulayamış olsa da geyiklerin kirli su içtikleri varsayıldı. Araştırmalar ayrıca koronavirüsün insan dışkısında ve atık sularda kaldığını gösteriyor.

30 MİLYON GEYİK ENFEKTE OLABİLİR

Şimdiye kadar çok sayıdaki eyalette yüzlerce hayvanın koronavirüs testinin pozitif çıktığını belirten araştırmacılar, ABD’deki yaklaşık 30 milyonluk tüm beyaz geyik popülasyonun enfekte olabileceğinden endişe ediyor. Aralık 2020 ile Ocak 2021 arasında Iowa'nın farklı bölgelerinde örneklenen ak kuyruklu geyiğin yüzde 80'inden fazlasının Covid-19 için pozitif çıktığını tespit ederken, başka bir çalışma Michigan'da örneklenenlerin yüzde 67'sinin pozitif test ettiğini gösterdi.

ACİLEN GÖZETİM PROGRAMLARI UYGULANMALI 

Uzmanlara göre bulgular, 'geyikler ve diğer hassas vahşi yaşam türleri içinde Covid-19’un yayılımını izlemek için acilen gözetim programlarını uygulamaya ve olası geri tepmeyi azaltmak için yöntemleri uygulamaya koymaya yönelik kritik ihtiyacı vurguladı. Diğer taraftan, koronavirüsü insanlara bulaştırdığı bilinen herhangi bir geyik vakası yaşanmadı.

Geyiklerde artan koronavirüs bilim insanlarını harekete geçirdi! Yeni varyant ortaya çıkabilir

İNSANLARI TEHDİT EDEN MUTASYON UYARISI

Öte yandan araştırmacılar,  koronavirüsün geyikler arasında geçerken mutasyona uğrayabileceğini ve potansiyel olarak yeni varyantların ortaya çıkabileceği konusunda uyardı.  Ohio Eyalet Üniversitesi'nden çalışma yazarı Prof. Dr. Andrew Bowman, "Diğer çalışmalardan elde edilen kanıtlara dayanarak, vahşi doğada corona virüsün geyikler arasında bulaşabileceğini biliyorduk. Eğer bu devam ederse, insanları tehdit eden yeni bir potansiyel corona virüs kaynağımız var” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...