Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Kasım 2021 16:42

Korkulan oldu! Geyiklerin yüzde 80’ı Korona çıktı

ABD’de yeni bir araştırmaya imza atıldı. İnsanlardan geyiklere Koronavirüs bulaştığı ortaya çıktı. Geyiklerin yüzde 80’ının Korona testi pozitif çıkarken hastalığın diğer hayvanlara da geçme ihtimali korkutuyor.

Korkulan oldu! Geyiklerin yüzde 80’ı Korona çıktı
Koronavirüs,Vahşi hayat

ABD’de Koronavirüsle mücadele ederken vahşi yaşamında risk altında olduğu ortaya çıttı. ABD’de yapılan araştırmaya göre yer yer insanlar temas halinde olan geyiklere Koronavirüs bulaştığı ve geyiklerden diğer hayvanlara bulaşması durumunda bunun felaketle sonuçlanabileceğini ortaya koydu. Bu durumun Koronavirüs’ün yeni varyantların ortaya çıkma ihtimalini arttıracağı kaydedildi.

Korkulan oldu! Geyiklerin yüzde 80’ı Korona çıktı

BİLİM İNSANLARI ŞOKE OLDU

Ön araştırmaya göre Iowa geyiklerinin üçte birinin yani yüzde 80’ının Covid-19 testi pozitif çıktı. Analize göre, virüs büyük olasılıkla birkaç farklı etkileşim yoluyla insanlardan geyiğe bulaştı ve daha sonra muhtemelen diğer geyiklere yayıldı. Çalışma bilim insanların şoke etti. Geyiklere koronavirüs bulaşabileceğini tahmin ettiklerini belirten Penn State'de klinik viroloji profesörü ve çalışmanın ortak yazarı Suresh Kuchipudi, ancak sayıların bu denli yüksek olması karşısında şaşkın olduklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...