Tgrt Haber
01 Ekim 2021 21:38

Gine’de darbeci albay Doumbouya, geçici Cumhurbaşkanı olarak yemin etti

Gine’de liderliğini eski Fransız lejyoneri Albay Mamady Doumbouya'nın yaptığı darbeciler 5 Eylül’de yönetime el koymuştu. Albay Doumbouya, geçici Cumhurbaşkanı olarak yemin etti.

Gine’de darbeci albay Doumbouya, geçici Cumhurbaşkanı olarak yemin etti
Mamady Doumbouya,,darbe,,Gine,,Mali,,Fransa

Batı Afrika ülkesi Gine'de 5 Eylül’de ordu yönetime el koymuş, Cumhurbaşkanı Alpha Conde ev hapsine alınmıştı.

AFRİKA'NIN EN GENÇ İKİNCİ LİDERİ

Darbenin başındaki eski Fransız lejyoneri Albay Mamady Doumbouya, bugün geçici Cumhurbaşkanı olarak yemin etti. 41 yaşındaki Doumbouya, Mali’de darbe yaparak yönetime el koyan 38 yaşındaki Assimi Goita'dan sonra Afrika'nın en genç ikinci lideri oldu.

SEÇİMLERDE ADAY OLMASI YASAKLANDI

Gine’de bu hafta yayınlanan bir geçiş tüzüğü uyarınca Doumbouya’nın, gelecekteki seçimlere katılması, geçici hükümette yer alanların ise bir sonraki seçimlerde aday olması yasaklandı. Askeri cunta, ülkenin sivil yönetime geçiş yapacağını açıklasa da geçişin ne kadar süreceğini belirtmedi.

Gine’de darbeci albay Doumbouya, geçici Cumhurbaşkanı olarak yemin etti

MALİ DEVLET BAŞKANI İLE ARKADAŞ

Doumbouya, 15 yıllık askeri kariyeri boyunca Afganistan, Fildişi Sahili, Cibuti, Orta Afrika Cumhuriyeti ve İsrail, Kıbrıs, Birleşik Krallık ve Gine'de yakın koruma görevlerinde bulunduğu aktarılırken, Mali’de darbe ile başa geçen geçici Devlet Başkanı Goita ile arkadaş olduğu ifade edildi.

Gine basını, Doumbouya ve Goita’nın 2018'de ABD ordusu tarafından bölgenin özel kuvvet komutanlarına yönelik eğitim sırasında yollarının Burkina Faso'da kesiştiğini aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...