Tgrt Haber
17 Ekim 2021 09:47

'Gizemli ses' köydekileri çıldırttı: Bu adeta bir işkence

İngiltere'nin Halifax bölgesinde bir köyde iki yıl önce başlayan ve bir daha hiç susmayan gizemli ses, köy sakinlerinin canına tak ettirdi. Sakinler, sağlık sorunları yaşamaya başladı.

'Gizemli ses' köydekileri çıldırttı: Bu adeta bir işkence
ingiltere,gizemli,ses

İngiltere Halifax bölgesinde yer alan bir köyde yaşayanlar, iki senedir uğultulu bir ses duyduklarını fakat bir türlü sesin kaynağını bulamadıklarını anlattılar. Kaynağı bir türlü çözülemeyen düşük seviyeli uğultu, köyde yaşayanların hayat kalitesini bir hayli düşürdü.

Köylüler uyuyamaz hale geldiler ve bir çoğu sağlık sorunları yaşamaya başladı. Gizemli ses yüzünden hasta olmaya başladıklarını söyleyen köylüler, uykusuzluk, baş ağrısı, başın ön kısmına baskı, sisli beyin, ağrılı kulaklar, stres ve kaygıyla baş etmeye çalıştıklarını söylediler. 

Köyde daha önceden bir araştırma yapıldı fakat sesin kaynağı çözülemedi. Köylüler bu durum üzerine imza toplayarak yeniden araştırmaların başlamasını istediler ve belediyeye dilekçe verdiler. 

'Gizemli ses' köydekileri çıldırttı: Bu adeta bir işkence

Köy sakinlerinden Calderdale Konseyi meclis üyesi Yvonne Conner, köyde yaşayan insanların bir yıldır adeta işkence çektiğini belirterek şunu söyledi:

''Bazı komşularım hafta sonları kurtulmak için tatil rezervasyonları yaptırıp gidiyor.''

Köylüler, sesin sanayi birimlerinden geldiğini düşündüklerini belirttiler ve şimdiye kadar dilekçe için yüzlerce imza topladılar. 

Öte yandan gizemli sesin iki sene önce başladığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...