Tgrt Haber
06 May 2021 17:16

Gökten parçaları yağacak! 22 tonluk Çin roketi dünyaya düşecek

Çin'in kontrolden çıkan uzay roketi hafta sonu dünyaya düşecek. Roket parçalarının yerleşim alanlarını tehdit etmesinden korkuluyor.

Gökten parçaları yağacak! 22 tonluk Çin roketi dünyaya düşecek
Çin,,roket,

ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı, Çin'e ait kontrolden çıkmış bir uzay roketinin hafta sonu yeryüzüne düşmesini beklediğini ve bu roketin güzergahını takip etmeye devam ettiklerini açıkladı. Pentagon sözcülerinden Mice Howard da roketin 8 Mayıs'ta yeryüzüne inmesini beklediklerini kaydetti. 

Howard şu anda roketin kalıntılarının tam olarak dünyanın hangi noktasına düşeceğini bilmediklerini belirtirken bunun, roketin dünyaya inmesine saatler kala tahmin edilebileceğini ifade etti.

Çin Uzay İstasyonunun ilk parçası ve çekirdek modülü Tienhı'yı(Gök Uyumu) uzaya taşımak için Long March-5B roketi 29 Nisan'da uzaya fırlatılmıştı. Roket kontrolden çıktıktan sonra parçaların bir kısmının atmosferde yandığı ifade edilirken 22 tonluk roketin bazı parçalarının ise yerleşim alanlarına düşmesinden endişe ediliyor. 

Öte yandan Pekin yönetimi, roketin dünyaya düşmesinin beklendiği yönündeki haberler konusunda sessiz kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...