Tgrt Haber
23 Haziran 2021 11:37

'Göldeki kadın' cinayetinde 34 yıl sonra şaşırtan gelişme

İngiltere'de 34 yıl önce işlenen cinayet kayıtlara 'Göldeki kadın' cinayeti olarak geçmişti. Sular altında bulunan Shani Warren'ın katili 34 yıl sonra bulundu.

'Göldeki kadın' cinayetinde 34 yıl sonra şaşırtan gelişme
ingiltere,cinayet

1987 yılının Nisan ayında İngiltere Taplow Gölü'nde ağzı kapatılmış bir kadın cesedi bulundu. Adı Shani Warren olan kadının ölümüne ilişkin ise kimse suçlanmadı. Kayıtlara 'Göldeki kadın' olarak geçti ve en karanlık faili meçhul cinayet sayıldı. Warren'ın sular altında bulunmasının üzerinden 34 yıl geçtikten sonra ilk kez bir kişi tutuklandı. 65 yaşında bir kişinin cinayet şüphelisi olarak tutuklandığını bildiren polis sözcüsü, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Memurlar 1987'de meydana gelen bir cinayetle ilgili olarak bir adamı tutukladı. 65 yaşındaki adam bu sabah tutuklandı ve şu anda polis nezaretinde. Nisan 1987'de Taplow'da bir gölde cesedi bulunan Shani Warren'ın öldürülmesi şüphesiyle tutuklandı.'

Dailymail'in haberine göre, şüpheliyle ilgili başka ayrıntı verilmedi.

'Göldeki kadın' cinayetinde 34 yıl sonra şaşırtan gelişme

İNTİHAR SANILDI CİNAYET ÇIKTI

Bir patolog, genç kadının bağlı ve boynunda bağ izleriyle tıkalı halde bulunmasına rağmen, ölümünü takip eden günlerde Warren'ın intihar ettiğine karar verdi. Cinayet soruşturması ancak kapsamlı bir otopsiden sonra başlatıldı. 

Öldürüldüğünde 26 yaşında olan Warren, 17 Nisan 1987'de, iki ev arkadaşıyla paylaştığı, ailesi tarafından kendisine satın alınan Stoke Poges evinde çimleri kestikten sonra ortadan kayboldu. Kesilen çimleri atmak için arabasıyla yola koyuldu. Cesedi ertesi gün 18:30'da köpeğini gezdiren Marjorie Arnold tarafından Taplow gölünde bulundu. Arnold'un Alman Çobanı, göldeki bir şeye alışılmadık bir ilgi gösterdi. Arnold, köpeğinin işaret ettiği yere baktığında ise Warren'ın cesediyle karşılaştı. Warren'ın su içinde yüzüstü yatan bağlı ve ağzı tıkanmış vücudunu ortaya çıkardı.

'Göldeki kadın' cinayetinde 34 yıl sonra şaşırtan gelişme

BOĞULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ

Müfettişler, Warren'ın cinsel saldırıya uğradığını ve boğularak öldüğünü söyledi. Cesedin bulunmasından önce, bir kamyon şoförü Warren'ın arabasını A4 üzerinde park halinde görmüş. BBC TV dizisi Crimewatch'da oynanan bir rekonstrüksiyon, aracın kilitsiz ve bir kapısı hafif açık bırakıldığını gösterdi. Yeniden yapılanma, Warren'ın bazı eşyalarının araç tarafından çalılıkların arasında bulunduğunu belirtti.   

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...