Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Kasım 2016 23:33

Goldman Sachs: ABD ekonomisi Trump'la kısa dönemde canlanır

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, ABD'nin 45'inci başkanı olarak seçilen Trump'ın politikalarının ülke ekonomisine kısa vadede katkıda bulunacağını bildirdi.

Goldman Sachs: ABD ekonomisi Trump'la kısa dönemde canlanır
Trump, Goldman Sachs, ABD, Ekonomi

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, ABD'nin 45'inci başkanı olarak seçilen Donald Trump'ın politikalarının ülke ekonomisine kısa vadede katkıda bulunacağını, uzun vadede ise ekonomiyi olumsuz etkileyebileceğini bildirdi.

Goldman Sachs raporunda, Trump'ın vergi alanındaki reformlarının ve altyapı yatırımlarının gerçekleşmesi durumunda ABD ekonomisini kısa dönemde canlandıracağı belirtildi.

Raporda, söz konusu reform ve yatırımların 2017'nin ikinci yarısında ekonomik büyümenin yüzde 0,2 baz puan artmasının öngörüldüğü ifade edildi.

Ancak, Trump'ın dış ticaret ve göçmenlik alanlarında yapmayı planladığı kısıtlamaların ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyebileceğinin vurgulandığı raporda, söz konusu icraatların ekonomiye etkisinin uzun dönemde de sürebileceğinin altı çizildi.

Raporda, Trump'ın Meksika ve Çin'den ithal eden mallara sırasıyla yüzde 35 ve yüzde 45 gümrük vergisi uygulaması durumunda, ABD'nin ortalama gümrük vergisi oranının yüzde 1,5'den yüzde 13'e çıkarak İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en yüksek seviyeye ulaşacağına dikkat çekildi.

"FED'in para politikasında sıkılaşma görülebilir"

Söz konusu vergi uygulamalarının ve göçmenlik alanındaki kısıtlamaların gerçekleşmesi halinde 2018 ve 2019 yıllarında ekonomik büyümenin yüzde 0,8 baz puan azalmasının ve işsizlik oranının yüzde 5,3'e yükselmesinin tahmin edildiği raporda, enflasyonun 2019 başında yüzde 2,3 seviyesine çıkabileceğine işaret edildi.

Raporda, Trump'ın para politikası üzerine düşüncelerinin hala belirsiz olduğu vurgulanırken, gelecek yıl ABD Merkez Bankasında (Fed) çeşitli görevlere atama yapması gerekeceği ve Fed'in para politikasında gelecek senelerde sıkılaşma görülebileceği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...