Tgrt Haber
17 May 2021 17:38

Google'dan Gazze sansürü: Saldırıların izlerini gizliyor

İşgalci İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına dünya sessiz kalırken, Google’da İsrail’in saldırılarının izlerini gizledi.

Google'dan Gazze sansürü: Saldırıların izlerini gizliyor
Gazze,Google,Google GAZZE,filistin

İsrail’in günlerdir bomba yağdırdığı Filistin’e dünya sessiz kalmaya devam ediyor. İşgalci İsrail’in saldırıları sonrasında çok sayıda Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi ise yaralandı. Dünya bu katliama sessiz kalırken Google, İsrail’in saldırılarının izlerini gizledi.
Saldırıların yerlerini belirlemek ve yıkımı belgelemek için harita verilerini ve açık kaynakları kullanan araştırmacılar İsrail’in saldırıları sonucunda yerle bir edilen Gazze’nin bulanık görüldüğün fark etti. 
Açık kaynak araştırmacısı Samir, "İsrail ve Filistin topraklarından yüksek çözünürlüklü uydu fotoğrafları alamamamız bizi engelliyor" dedi. 

GAZZE’DE ARABALARI SEÇMEK ZOR

Gazze’de arabaları seçmek zor iken Kuzey Kore’de ise arabalar net bir şekilde görülüyor. Çatışmaların olduğu bölgede sıklıkla tercih edilen uydu fotoğrafları İsrail’in Filistinlileri yönelik saldırılarında kullanılmak istendi. Saldırıların izlerini görmek açısından oldukça önem teşkil eden bu durum Google tarafından sansüre takıldı.

Google'dan Gazze sansürü: Saldırıların izlerini gizliyor

GAZZE NEDEN BULANIK?

Apple haritalarını güncellediğini ve yakında 40 santimetrelik daha yüksek çözünürlüğe sahip olacağını belirtti. Google ise fotoğraflarını bir dizi tedarikçiden edindiğini ve "yüksek çözünürlüklü fotoğraflar oldukça, uydu fotoğraflarını güncelleme fırsatlarını değerlendirdiğini" belirtti. Ancak şirket, şu anda "paylaşacak herhangi bir planları olmadığını" da vurguladı. Bellingcat'tan açık kaynak araştırmacısı Nick Waters ise Twitter'da "Son olayların önemini düşünürsek, bu alanın ticari fotoğraflarında kalitenin kasten düşürülmesi için bir neden göremiyorum" diye yazdı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...