Tgrt Haber
20 May 2021 11:18

Google’ın Yahudi çalışanlarından İsrail tepkisi!

İşgalci İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları sürerken, bir grup Yahudi Google çalışanı şirket yöneticilerine mektup yazdı.

Google’ın Yahudi çalışanlarından İsrail tepkisi!
google,yahudi,israil,filistin,tepki

İşgalci İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına bir tepki de Google çalışanlarından geldi. Bir grup Yahudi Google çalışanı şirket içinde imza kampanyası düzenleyerek İsrail’le olan sözleşmelerin gözden geçirilmesini talep etti. 

Dün başlatılan imza kampanyasında başta CEO Sundar Pinchai olmak üzere şirket yöneticilerine, İsrail’in saldırıların görülmesi çağrısında bulunuldu.

İMZA KAMPANYASINI YÜZLERCE KİŞİ İMZALADI

Jewish Diaspora in Tech (Teknoloji Sektöründeki Yahudi Diasporası) isimli çalışan grubunun başlattığı kampanya kısa sürede 250 imzaya ulaştı. Insider'ın aktardığına göre, Google çalışanları sendikasının temsilcisi de metnin kaleme alınmasında ve imzaya açılmasında rol oynadı.

GOOGLE KAMPANYAYA CEVAP VERMEDİ

Hazırlanan imza metninde Filistin’e insan, yardım sağlayan kuruluşlara destek çağrısında bulundu. Kampanyayı imzalayan çalışanlar İsrail’in saldırısı sonrası ise şirket sözleşmelerinin sona ermesi talep ediliyor.  ABD basınında yer alan konuyla ilgili haberlerde Google'ın kampanyayla ilgili yorum taleplerine yanıt vermediği detayı da yer aldı.

Google’ın Yahudi çalışanlarından İsrail tepkisi!

Jewish Diaspora in Tech'in imzaya açtığı metin şöyle:

Sevgili Sundar ve Google Yönetim Ekibi,
Bizler İsrail ve Filistin'deki siyasi ve ırksal şiddet etrafında gelişen şirket içi diyalog konusunda kaygılı bir grup Yahudi ve yakını Google çalışanından oluşan bir koalisyonuz. Biz Yahudiler olarak, size sadece İsrail yanlısı ve Siyonist yanlısı eylemlere destek istemek için yazanların görüşlerini desteklemiyoruz.
Bizler İsrail'in Yahudilerle bir tutulmasına itiraz ediyor, Siyonizm karşıtlığının antisemitizm olmadığını teyit ediyor ve yöneticilerimizin aşağıdaki önlemleri almasını istiyoruz:
1- Filistinli Googler'ların talepleri dinlensin: Filistinliler bölgede yaşayan askerileşmiş sömürge şiddetinden fazlasıyla etkilenmektedir. Lütfen Filistinli Googler'ların taleplerine kulak verin ve bundan sonraki adımlarda söylediklerini merkeze alın.
2- Askeri şiddetten etkilenen Filistinlilere insani yardım için finansman sağlansın: Google'dan Filistin insan hakları örgütlerine finansman sağlamasını ve İsraillilerin insani yardım girişimlerine verilen destekle Filistinlilere verilenin aynı büyüklükte olmasını istiyoruz.
3- Acılar görülsün: Google yönetiminden şirket geneline hitap eden İsrail ordusunun ve çete şiddetinin Filistinlilere verdiği zararı doğrudan tanıyan ve Filistin ve İsrail'deki şiddeti kabul eden bir açıklama yapmasını istiyoruz. Şu an hem İsraillilerin hem de Filistinlilerin canı yanıyor ancak Filistinlilerin karşı karşıya olduğu yıkıcı ve öldürücü saldırıları gözardı etmek, Filistinli iş arkadaşlarımızı silmek anlamına geliyor.
4- İfade özgürlüğü korunsun: Google yöneticilerinden İsrail'e ya da Siyonizm'e yönelik her türlü eleştiriyi antisemitist addeden, antisemitizm tanımlarını reddetmelerini istiyoruz. Siyonizm karşıtlığı antisemitizm değildir. İkisini bir tutmak, ifade özgürlüğünü sınırlandırıp gerçek antisemitizm eylemlerine dair dikkati dağıtarak, hem Filistinlilerin hem de Yahudilerin adalet arayışına zarar vermektedir.
5- Google'ın insan hakları kararlılığı vurgulansın: İsrail'in eylemlerinin birçoğu, Google'ın savunmakta kararlı olduğu BM insan hakları prensiplerini ihlal ediyor. Alphabet'in tüm iş sözleşmelerinin ve şirket bağışlarının gözden geçirilmesini ve Filistinlilerin haklarını ihlal eden İsrail ordusu gibi kurumlarla olan sözleşmelerin sona erdirilmesini talep ediyoruz.
İmza: Kaygılı Yahudi Googler'lar ve Destekçileri...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...