Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 May 2022 16:19 - Güncelleme : 09 May 2022 16:33

Ukrayna Zafer Günü'nde paylaştı: Gözleri bantlı esir Rus askerleri

Rusya'nın başkenti Moskova'da Zafer Günü kutlanırken Ukrayna ses getirecek bir paylaşıma imza atarak gözleri bantlı Rus askerlerinin fotoğraflarını yayımladı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Zafer Günü konuşmasında "Rus askerleri kendi toprakları için savaşmaktadır. Savaşmaya da devam edeceğiz.'' dedi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Zafer Günü konuşmasında "Rus askerleri kendi toprakları için savaşmaktadır. Savaşmaya da devam edeceğiz.'' dedi.

Rusya, Kızıl Meydan'da Sovyet Birliği'nin İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'nı mağlup etmesinin 77. yıl dönümünü törenlerle kutladı. 9 Mayıs Zafer Günü'nde gövde gösterisinde askeri geçit töreninin yanı sıra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuşması dört gözle beklendi. Putin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun askerleri selamlamasının ardından konuşma yaptı.

Konuşması sırasında Putin, herkesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunmaya çağırdı. Putin, yaptığı açıklamada, "Rus askerleri kendi toprakları için savaşmaktadır. Savaşmaya da devam edeceğiz. Kırım'da ve Donbas'ta topraklarımızı ele geçirmek istediklerini biliyorduk. Ukrayna'nın nükleer silah planları vardı, NATO çevremizde yayılıyordu. Tehlike her gün artıyordu. Verilecek tek doğru karar buydu." dedi.

GÖZLERİ BANTLI ESİR RUS ASKERLERİ

Tüm dünya bu meydan okumaya kilitlenmişken Ukrayna'dan ise Rusları kara kara düşündürecek bir hamle geldi. Ukrayna ordusu Oleksandrivka, Fedorivka, Ukrainka, Shestakove ve Peremoha köylerini Ruslardan geri aldı. Cherkaski Tyshky köyünün bir kısmı da yine Rus askerlerinden temizlendi.

Ukrayna Zafer Günü'nde paylaştı: Gözleri bantlı esir Rus askerleri

Ukrayna medyası, Cumartesi gününün ilerleyen saatlerinde kurtarılan Shestakovo köyünden fotoğraflar yayınladı. Köyü 'Rusya'nın kalesi' olarak tanımlayan yerel medya, ayrıca esir alınan sekiz Rus askerin fotoğraflarını da sayfalarına taşıdı.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...