Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ocak 2016 22:24

Guantanamo'da tutuklu sayısı 100'ün altına indi

ABD Savunma Bakanlığı, Guantanamo'daki tutukevinden 10 Yemenlinin Umman'a gönderildiğini, bu transferin ardından tutuklu sayısının 93'e düştüğünü bildirdi.

Guantanamo'da tutuklu sayısı 100'ün altına indi
abd, guantanamo,

ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama'nın 2009'daki idari kararı çerçevesinde 10 tutuklunun altı kuruluş tarafından kapsamlı olarak değerlendirildiği, bunun sonucunda bu kişilerin transferine onay çıktığı belirtildi. Savunma Bakanı Ashton Carter'ın Kongre'yi bilgilendirdiği kaydedilen açıklamada, transferin yasal standartlara uyduğu ifade edildi.

Açıklamada, "ABD, Umman hükümetinin insani jesti ve Guantanamo'nun kapatılması için ABD'nin çabalarını desteklediği için minnettardır" ifadesi kullanıldı.

Son transferden sonra Guantanamo'daki hapishanede 93 tutuklu kaldığı belirtildi.

Guantanamo'daki tutukevini başkanlık dönemi içinde kapatmayı hedefleyen ABD Başkanı Obama, aralık ayında buradaki tutuklu sayısını 2016 başında 100'ün altına indirmeyi hedeflediklerini söylemişti. Son transferle Amerikan yönetimi bu hedefi tutturmuş oldu.

Yönetimin, salıverilmesi onaylanan çoğu Yemenli 34 tutukluyu daha bu yaz sonuna kadar Guantanamo'dan göndermesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...