Tgrt Haber
10 Temmuz 2022 11:27 - Güncelleme : 10 Temmuz 2022 11:37

Güney Afrika’da gece kulübüne silahlı saldırı: 14 ölü, 4 yaralı

Güney Afrika’nın Johannesburg kentindeki bir gece kulübüne silahlı saldırı düzenlendi, saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Güney Afrika’da gece kulübüne silahlı saldırı: 14 ölü, 4 yaralı
Güney Afrika,Silahlı saldırı

Güney Afrika’nın Johannesburg kentinin Soweto ilçesinde bulunan bir gece kulübünde silahlı saldırı meydana geldi. Dün gece saatlerinde yaşanan saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti, 3’ü ağır toplam 4 kişi de yaralandı. Yaralılar, Chris Hani Baragwanath hastanesine sevk edildi. Olay yerinde bulunan boş mermi kovanlarının miktarı baz alınarak saldırının kalabalık bir grup tarafından gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. 

YÜKSEK KALİBRELİ SİLAHLARLA RASTGELE ATEŞ AÇILDI

Gauteng eyalet polisi Elias Mawela, “Gece kulübündeki insanlar aniden bazı silah sesleri duydu. O esnada kaçmaya çalıştılar. Saldırı sebebini ve niçin bu insanların hedef alındığına dair tüm ayrıntılara şu anda sahip değiliz. Yüksek kalibreli bir silahın kullanıldığını ve rastgele ateş açıldığını görebilirsiniz. Ayrıca bu insanların her birinin kaçmak için mücadele ettiğini de fark edebilirsiniz” dedi.

Güney Afrika’nın Doğu Londra kentindeki Enyobeni adlı gece kulübünde 26 Haziran’da, sınavların bitişini kutlamak için toplanan 14-20 yaşları arasındaki 21 genç henüz bilinmeyen bir nedenle ölmüştü. 18 yaşından küçüklere alkol servisi yapmanın yasa dışı olduğu Güney Afrika’da söz konusu gece kulübü olayın ardından kapatılmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...