Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Kasım 2021 23:55

Güney Afrika'dan tepki: Omicron’u erken tespit ettik diye cezalandırıldık

Güney Afrika’da Covid-19’un yeni mutasyonu Omicron’un tespit edilmesinin ardından birçok ülke yeni mutasyonunun kendi topraklarında yayılması önlemek amacıyla başta Güney Afrika olmak üzere bir çok Afrika ülkesine seyahat kısıtlaması uygulamaya karar verdi. Güney Afrikalı yetkililer, ülkenin Covid-19’un yeni mutasyonunu erken tespit ettiği için alkışlanmak yerine cezalandırıldığını dile getirdi.

Güney Afrika'dan tepki: Omicron’u erken tespit ettik diye cezalandırıldık
Güney Afrika,,Covid-19,,Omicron,,Nu,,varyant,

 

Güney Afrika Covid-19’un yeni mutasyonu Omicron’u tespit ederek dünya kamuoyuyla paylaştı. Paylaşımın ardından çok sayıda ülke yeni mutasyonun yayılımının önlemek için başta Güney Afirika olmak üzere çok sayıda Afrika ülkesine seyahata yasağı getirdi. Güney Afrika Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Güney Afrika'nın Covid-19’un yeni mutasyonunu erken tespit ettiği için alkışlanmak yerine cezalandırıldığı ifade edildi.

MÜKEMMEL BİLİM ALKIŞLANMALI

Uygulanan seyahat kısıtlamalarının ardından açıklama yapan Güney Afrika Dışişleri Bakanlığı, uygulanan seyahat kısıtlamalarını eleştirerek, söz konusu kısıtlamaların ve yasakların gelişmiş genomik dizilimleri ve yeni mutasyonları daha hızlı tespit etme yeteneği nedeniyle Güney Afrika'yı cezalandırmaya benzediğini açıkladı.

"Mükemmel bilim alkışlanmalı ve cezalandırılmamalı" ifadelerini kullanan Bakanlık, dünyanın başka yerlerinde yeni mutasyonların keşfedildiğini ve verilen reaksiyonun tamamen farklı olduğunu vurguladı.
Omicron mutasyonu şu ana kadar Güney Afrika, Botsvana, Belçika, İngiltere, İsrail, Hong Kong, Almanya, İtalya’da tespit edilirken, Çekya’da ise 1 şüpheli vaka olduğu ifade edildi.

61 KİŞİNİN TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Hollanda Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, dün Güney Afrika'dan iki uçakla Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a gelen yaklaşık 600 yolcunun teste tabi tutulduğu ve 61 yolcunun korona virüs testinin pozitif çıktığı bildirilmişti.

Schiphol Havalimanı'na gelen ve test sonucu pozitif sonuçlanan yolcuların otelde karantinaya alınacağı aktarılmış, "Vakaların, Omicron olarak adlandırılan yeni mutasyon türü olup olmadığını araştırıyoruz" denilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...