Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Mart 2016 22:37

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden 'veto' tehdidi

GKRY lideri Anastasiadis, Türkiye'nin liman ve havalimanlarını kendilerinin kullanımına açmadığı sürece AB ile Türkiye arasındaki olası bir anlaşmayı veto edecekleri tehdidinde bulundu.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden 'veto' tehdidi
güney kıbrıs rum yönetimi, veto,

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis, Brüksel'de AB Liderler Zirvesi'nin yapıldığı AB Konseyi binasına girişte gazetecilere açıklamalar yaptı.

Anastasiadis, "Türkiye'nin Ankara protokolü ve Müzakere Çerçeve Belgesi'nde tanımlanan yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde bir sorun olmaz. Ancak bu olmadan birşey yapamayız" dedi.

"Bunun alternatifinin ne olduğu"na yönelik soru üzerine Anastasiadis, "Ortaklarımızın bir yol bulacağından eminim" diye konuştu.

Öte yandan AA muhabirine konuşan bir AB yetkilisi, olası bir anlaşmanın bugün önce AB liderleri arasında sağlanacağını, yarın da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı Türkiye-AB Zirvesi'nde ele alınacağını ifade etti.

Olası bir anlaşmanın önünde iki temel bir sorun olduğunu kaydeden yetkilili, "Bunlar da anlaşmada sığınmacıların Türkiye'ye gönderilmesi ile ilgili maddenin yasallığı ve Kıbrıs konusu" değerlendirmesinde bulundu.

Ancak GKRY, Türkiye'nin liman ve havaalanlarını kendilerinin kullanımına açmadığı sürece bu fasıllar üzerindeki vetosunu kaldırmamakta ısrar ediyor. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk da bugünkü açıklamasında, "Anlaşma küçük ya da büyük fark etmez, tüm 28 üye ülke tarafından kabul edilmeli" demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...